Як варити юшку: порада
Як готувати юшку?
Юшка – це ситна апетитна гаряча страва зі шматочками риби. Густий наваристий суп на рибному бульйоні – ідеальний похідний обід, особливо якщо ви вирушаєте на рибалку. Готувати юшку можна з будь-якої риби, яка водиться у водоймах вашого регіону. Основним інгредієнтом може бути: короп, окунь, краснопірка, карась тощо.
Єдиний нюанс – не рекомендується використовувати такі види риб: воблу, плітку, оселедець, ляща.
Приготування юшки, точніше тривалість процесу, залежить від того, яку рибу ви вибрали. Як правило, чим більша риба, тим довше варитиметься бульйон.
Одного універсального рецепту юшки немає – він залежатиме від регіональних традицій та особливостей. Десь у бульйон не додають картоплю, десь використовують в’ялену чи солону рибу.
Іноді в суп додають томатний соус, сухарі, часник і т.д.
Немає жодних особливих секретів того, як варити юшку. Головне – використовувати хорошу свіжу рибу і той набір овочів, який припаде вам до смаку. Щоб страва вийшла смачною, дотримуйтесь лише кількох рекомендацій:
- при варінні не використовуйте алюмінієві або чавунні каструлі – краще візьміть емальовані ємності;
- як тільки суп буде готовий, видаліть з нього лавровий лист, інакше юшка занадто гірчить;
- сік лимона та кріп додайте на останньому етапі приготування.
Юшка – це одна з найпростіших і ситних перших страв. Вона має приголомшливий, насичений аромат і стане ситним, корисним обідом як для дорослих, так і для дітей.
Leave a Reply