Як готувати юшку?

Как варить уху: советЮшка – це ситна апетитна гаряча страва зі шматочками риби. Густий наваристий суп на рибному бульйоні – ідеальний похідний обід, особливо якщо ви вирушаєте на рибалку. Готувати юшку можна з будь-якої риби, яка водиться у водоймах вашого регіону. Основним інгредієнтом може бути: короп, окунь, краснопірка, карась тощо.

Єдиний нюанс – не рекомендується використовувати такі види риб: воблу, плітку, оселедець, ляща.

Приготування юшки, точніше тривалість процесу, залежить від того, яку рибу ви вибрали. Як правило, чим більша риба, тим довше варитиметься бульйон.

Как варить уху: советОдного універсального рецепту юшки немає – він залежатиме від регіональних традицій та особливостей. Десь у бульйон не додають картоплю, десь використовують в’ялену чи солону рибу.

Іноді в суп додають томатний соус, сухарі, часник і т.д. 

Немає жодних особливих секретів того, як варити юшку. Головне – використовувати хорошу свіжу рибу і той набір овочів, який припаде вам до смаку. Щоб страва вийшла смачною, дотримуйтесь лише кількох рекомендацій:

  • при варінні не використовуйте алюмінієві або чавунні каструлі – краще візьміть емальовані ємності;
  • як тільки суп буде готовий, видаліть з нього лавровий лист, інакше юшка занадто гірчить;
  • сік лимона та кріп додайте на останньому етапі приготування.

Юшка – це одна з найпростіших і ситних перших страв. Вона має приголомшливий, насичений аромат і стане ситним, корисним обідом як для дорослих, так і для дітей.