Як приготувати будь-яку рибу ароматною та соковитою
Дуже простий метод, який допоможе підготувати рибу до подальшого її приготування. Після цього будь-яка суха або з вираженим запахом риба вийде ароматною, соковитою та з чудовим смаком.
Спосіб чудово підійде для всіх різновидів замороженої риби:
- Хек;
- Мінтай;
- Камбала;
- Тріска;
- Путасу.
Як відомо, при розморожуванні морська риба втрачає багато вологи, робиться пухка, а завдяки цьому методу вона вийде щільною, соковитою та смачною. Так само метод підійде і для будь-якої річкової риби, яка часто має неприємний запах та присмак тини.
В чому ж секрет?
Трохи розморожену рибу слід випатрати, а потім розрізати на порційні шматки, або залишити цілком залежно від того, що планується готувати. Обов’язково видалити всі непотрібні частини — хвіст, плавці, голову (за потреби).
У морської риби треба видалити чорну плівку з черева, тому що вона має неприємний гіркий присмак.
Далі потрібно приготувати розчин із води солі та цукру. На один літр води потрібно додати столову ложку солі та таку ж кількість цукру.
Вода повинна бути не гаряча, і не холодна — приблизно 40-45 градусів, щоб у ній добре розчинилися і сіль, і цукор. У розчин покласти шматочки риби та залишити на годину.
Завдяки простому розчину, з додаванням цукру та солі, відбувається дифузія, денатурація білків, клітини вбирають рідину, яка утримується в них. Пропадають неприємний аромат та присмак.
Згодом рибу з розсолу потрібно вийняти, просушити паперовими рушниками, і можна приступати до подальшого приготування.
Таким чином м’ясо риби стане щільним, ніби риба охолоджена і не піддавалася глибокій заморозці.
Leave a Reply