Скільки коштує приготувати Олів’є у Харківській обл на новорічний стіл
Кожен рік перед святами вартість продуктів у магазинах дорожчає. Але цьогоріч Україну ще і спіткала інфляція, пов’язана з війною.
Приготувати салат олів’є перед Новим роком може обійтись українцям від 200 до 300 грн. Вартість відповідного кошика продуктів відрізняється залежно від торгових мереж. Про це пише Ізюм Інформаційний.
Через зростання ціни на продукти харчування у порівнянні з минулим роком приготувати «Олів’є» на Новий рік 2025 обійдеться суттєво дорожче.
Вартість продуктів для приготування 3 кг традиційного салату «Олів’є».
Необхідна кількість інгредієнтів:
- Картопля: 600 г.,
- Морква: 250 г.,
- Цибуля: 150 г.,
- Варені яйця: 6 штук,
- Солені огірки: 400 г.,
- Ковбаса варена: 500 г.,
- Майонез: 300 г.,
- Горошок консервований: 1 банка (400 г.).
На ринках «Ізюма» у Харківській області картопля коштує 27 грн/кг, цибуля – 18 грн/кг, ковбаса варена: 180 грн/кг, горошок консервований: 46-58 грн за банку (візьмемо середню ціну — 52 грн), яйця: 10 штук — 70 грн, отже 1 яйце = 7 грн, солені огірки: 75 грн за 1 літр (1000 г), морква 30 гривень за кілограм, майонез 50 гривень за 300 г.
Отож загальна вартість 3 кілограмів «Олів’є» становитиме приблизно 300-340 гривень.
Вартість продуктів для приготування салату “Олівʼє” за рік зросла на 25-30%. Минулоріч чотири порції коштували близько 280 гривні, зараз же українцям доведеться викласти за ті ж компоненти 332 гривні.
Leave a Reply