Как кур и индеек общипывают после забоя: советы по ощипыванияЯкщо процес отримання яєць не вимагає втручання господаря, то для отримання якісного м’яса і чистого пір’я потрібно навчитися правильно общипувати тушки.

Курей та індиків общипують після забою. Качку і гусака витримують 2 години, потім смикають.

Общипувати можна як вручну, так і за допомогою механічних пристроїв. Найпростішим і доступним вважають сухий метод.

Черговість зняття оперення: першими видаляють пір’я з хвоста і крил, далі – з грудки, спинки, і в останню чергу – з лапок. Робити це потрібно акуратно, зберігаючи цілісність шкіри. Общупавши  птицю, слід зняти залишки оперення за допомогою ножа і обпалити тушку полум’ям.

Вважається, що пір’я легше забирається, якщо вдатися до гарячого способу общіпування. Перед початком процесу потрібно підготувати гарячу воду температурою близько 75º. Тушку опустити в воду на кілька хвилин, і після цього щипати – порядок аналогічний наведеному вище.

Далі – способи, до яких вдаються досвідчені господарі, щоб полегшити роботу з общипування.Ощипывать можно как вручную, так и с помощью механических устройств. Самым простым и доступным считают сухой метод.

Нагріти духовку до 40-50 ° С, а потім вимкнути. Намочити в тазу тканину, злегка віджати, щоб не стікала вода, загорнути в неї тушку і покласти на решітку в розігріту духовку на 10-15 хвилин. Потім витягнути і щипати.

Коли забивається птиця, залишити шийку можна довше. Вставити в неї тонкий шланг і накачати в тушку повітря велосипедним насосом. Коли вона роздується, шланг витягнути, а шийку зав’язати ниткою так, щоб не випустити повітря. Пух і перо далі розсуваються без проблем.

Перед общипуванням ввести розтруб насоса в простір між шкірою і шиєю птиці. Затиснути, щоб повітря не виходило, і накачувати доти, поки пір’я на крилах не підніметься. Тоді негайно припинити закачку, інакше лопне шкіра. Акуратно вийнявши розтруб, зав’язати горловину мотузкою, щоб повітря не встигло вийти. Змочивши шматок натуральної тканини (можна взяти марлю, складену в декілька разів) холодною водою, прикласти її до тушки і пропрасувати праскою. При цьому бажано скористатися режимом «пар». Як тільки тканина почне підсихати, зняти її – і можна обскубувати. Якщо виникають труднощі з видаленням пір’я, процес відпарювання повторити.