Як та з чого приготувати гранолу в домашніх умовах
Гранола – це ситна їжа, що складається з вівсяних пластівців, горіхів, меду, сухофруктів та інших продуктів.
Протягом багатьох років вона зберігає свою популярність як сніданок, перекус, доповнення до випічки, йогурту та десертів.
Коли її готують промисловим методом, то можуть використовувати рослинні олії чи солодкі сиропи для покращення смаку. А це означає, що гранола в пакованні матиме вищий вміст цукру та жирів. Проте якщо ви зробите гранолу вдома, вона буде абсолютно натуральною та ідеальною для здорового харчування.
В класичному рецепті використовують саме вівсяні пластівці до яких можна додати ваші улюблені горіхи, насіння чіа, родзинки, шоколад та сухофрукти.
Тож давайте приготуємо корисний та смачний сніданок вдома
Нам знадобиться:
- Волоські горіхи – 100 грам (або на ваш смак),
- Вівсянка – 38 грам,
- Родзинки (ізюм) – 50 грам (сухофрукти на ваш смак),
- Мед – 50 грам.
Спосіб приготування:
1. Волоські горіхи нарізати на дрібні шматочки, змішати з вівсянкою та розтопленим медом.
2. На деко застелити пергамент, рівномірно розподілити отриману суміш. Поставити в духовку випікатися на три-чотири хвилини за температури 180 градусів.
3. Діставши деко з духовки, перемішати гранолу та поставити випікатися ще на три-чотири хвилини.
4. Випікати гранолу до рівномірного золотистого кольору.
5. У ще гарячу гранолу додати родзинки та перемішати. Коли гранола охолоне, пересипати її в контейнер.
Термін зберігання такої суміші до десяти днів.
Leave a Reply