Хрін або чортівня - рецепт гостренької закускиРЕЦЕПТ – Хрін або чортівня – рецепт гостренької закуски.

Тертий хрін – пікантна й корисна закуска, яка стане чудовим доповненням до будь-якого святкового столу. Він ідеально підходить до холодцю, мʼяса та навіть вареників з фаршем. Справжня традиційна чортівня готується без варіння, але термін зберігання її не довгий, продовжити його допоможе рослинне масло, налите поверх заготовки. Тоді чортівня буде свіжою протягом всієї зими.

Час приготування: 30 хвилин.

Інгредієнти:

  • 500 грам стиглих помідорів з м’ясистої м’якоттю;
  • 150 грам очищеного кореня хрону;
  • 50 грам часточок часнику;
  • Сіль і олію.

Приготування страви:

1. Помідори вимити, розрізати на часточки і перекрутити через м’ясорубку з дрібними гратами разом з шкіркою і насінням. З часниковим часточок зняти лушпиння і пропустити їх через прес або тертку з найменшими отворами.

2. З незаперечного кореня акуратно зняти щільну шкірку, вона більш темного кольору, і подрібнити за допомогою ручної м’ясорубки.Щоб перемелюючи хрін не заливати сльозами, на м’ясорубку потрібно надіти пакет, в який буде надходити подрібнений корінь.

3. Змішати всі компоненти закуски, посолити, а потім розподілити по стерильним сухим банкам. Зверху в кожну банку налити рослинне масло шаром в 1 см і закрити стерильними кришками. Подальшу збереження консервації забезпечити перебування в прохолодному місці.