Печений перець медово-гострий до столу або в банку на зиму
РЕЦЕПТ – Печений перець медово-гострий до столу або в банку на зиму.
Неймовірно смачний рецепт запеченого перцю, який змінить уявлення про закуски!
Ми сміливо експериментували із різними інгредієнтами, щоб створити унікальне поєднання смаків. Кожен компонент у цій страві відіграє важливу роль, взаємодіючи один з одним та розкриваючи дивовижні аромати та текстури.
Час приготування: 45 хвилин для однієї людини.
Інгредієнти:
- Солодкий червоний перець – 2 кг.;
- Часник – 25 г.;
- Цибуля ріпчаста – 150 г.;
- Винний оцет – 35 г.;
- Мед – 25 р.;
- Сіль – 10 г.;
- Яблуко печене – 1 шт.;
- Олія оливкова – 25 г;
- Кетчуп-чилі – 300 г.
Порада: Печений перець по-сербськи. Соковита апетитна страва, яка ризикує стати вашою улюбленою закруткою на зиму. І це недарма – тут до класичного рецепту печеного перцю з додаванням часнику, солі, цукру та олії йде невелике доповнення – трохи бальзамічного соусу та листя базиліка. Вони надають страві особливої пікантності.
Приготування страви:
Готується печений перець у кілька етапів:
- Болгарський перець промийте та відправте в духовку до готовності. Краще загорнути його у фольгу, щоб шкірка не підгоріла. Як тільки перець буде готовий, залиште в ємності, накривши кришкою. Це потрібно для того, щоб утворився конденсат, і шкірка від перцю легше зійшла з нього.
- Зубчики часнику роздавіть ножем і обсмажте на сильному вогні (можна запекти разом із перцем).
- Попередньо запікайте яблуко до готовності. Розімніть його на кілька частин, поріжте перець та часник.
- Подрібнену цибулю обсмажте в оливковій олії до готовності, покладіть на сковорідку часник.
- Додайте спеції, цукор та кетчуп-чилі, який надасть страві особливої гостроти та пікантності.
- Всипте подрібнені яблука та оцет. Зменшіть вогонь і проваріть усі інгредієнти протягом 5 хвилин.
- У стерилізовані банки залийте перець із яблуками та закатайте їх.
Далі можна залишити банки із закускою стояти до зими. Або до того моменту, поки вам не захочеться соковитого болгарського запеченого перцю.
Leave a Reply