Печений перець медово-гострий до столу або в банку на зимуРЕЦЕПТ – Печений перець медово-гострий до столу або в банку на зиму.

Неймовірно смачний рецепт запеченого перцю, який змінить уявлення про закуски!

Ми сміливо експериментували із різними інгредієнтами, щоб створити унікальне поєднання смаків. Кожен компонент у цій страві відіграє важливу роль, взаємодіючи один з одним та розкриваючи дивовижні аромати та текстури.

Час приготування: 45 хвилин для однієї людини.

Інгредієнти:

  • Солодкий червоний перець – 2 кг.;
  • Часник – 25 г.;
  • Цибуля ріпчаста – 150 г.;
  • Винний оцет – 35 г.;
  • Мед – 25 р.;
  • Сіль – 10 г.;
  • Яблуко печене – 1 шт.;
  • Олія оливкова – 25 г;
  • Кетчуп-чилі – 300 г.

Порада: Печений перець по-сербськи. Соковита апетитна страва, яка ризикує стати вашою улюбленою закруткою на зиму. І це недарма – тут до класичного рецепту печеного перцю з додаванням часнику, солі, цукру та олії йде невелике доповнення – трохи бальзамічного соусу та листя базиліка. Вони надають страві особливої пікантності.

Приготування страви:

Готується печений перець у кілька етапів:

  1. Болгарський перець промийте та відправте в духовку до готовності. Краще загорнути його у фольгу, щоб шкірка не підгоріла. Як тільки перець буде готовий, залиште в ємності, накривши кришкою. Це потрібно для того, щоб утворився конденсат, і шкірка від перцю легше зійшла з нього.
  2. Зубчики часнику роздавіть ножем і обсмажте на сильному вогні (можна запекти разом із перцем).
  3. Попередньо запікайте яблуко до готовності. Розімніть його на кілька частин, поріжте перець та часник.
  4. Подрібнену цибулю обсмажте в оливковій олії до готовності, покладіть на сковорідку часник.
  5. Додайте спеції, цукор та кетчуп-чилі, який надасть страві особливої гостроти та пікантності.
  6. Всипте подрібнені яблука та оцет. Зменшіть вогонь і проваріть усі інгредієнти протягом 5 хвилин.
  7. У стерилізовані банки залийте перець із яблуками та закатайте їх.

Далі можна залишити банки із закускою стояти до зими. Або до того моменту, поки вам не захочеться соковитого болгарського запеченого перцю.