Домашнє вино - на смак як грузинськеРЕЦЕПТ – Домашнє вино – на смак як грузинське.

Якщо ви справжній поціновувач вина, то знаєте, що найкраще — це домашнє. Ви будете впевнені, що воно на 100% з натуральних компонентів, а також набагато смачніше ніж з магазину. Рецепт простий: Вам всього лише потрібно знайти відповідний сорт винограду.

Інгредієнти:

  • Виноград – 15 кг.,
  • Цукровий пісок – 5-6 кг.

Приготування вина:

1. Після перших заморозків зріжте виноград, не мийте та складіть разом з гілками в каструлю приблизно 40 літрів. Гілочки надають терпкість!

2. Гарно пожмакайте! Залиште, поки не підніметься жмих і суміш забродить.

3. Відцідіть через прес сік. Додайте цукор: сік і цукор 1:1, візьміть по літру і розігрійте поки не розчиниться цукор, але щоб не закипіло, вилийте в загальну масу і спробуйте. Якщо не солодке, додавайте по тій самій технології. Під час бродіння втрачається солодкий смак!

4. Розлийте в банки на ¾ об’єму та закрийте спеціальними кришками (що випускають повітря і не впускають). Залиште на місяць.

5 Коли вино вже не булькає, стало прозорим, осад весь на дні, зцідіть та розлийте по пляшках.

Вино готове!