Картопляні домашні чіпси в мікрохвильовціРЕЦЕПТ – Картопляні домашні чіпси в мікрохвильовці.

Багато хто просто обожнюють чіпси, але не можуть собі дозволити їсти їх занадто часто. Пов’язано це не з вартістю, а з тим, що люди бережуть своє здоров’я, адже цей продукт у виробничих умовах готується із застосуванням вже дуже великої кількості олії. Чіпси в домашніх умовах без масла в мікрохвильовій печі.

Час приготування: 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • Картопля – 2 штуки,
  • Паприка мелена,
  • Сіль та перець за смаком.

Приготування страви:

1. Першим ділом займаються нарізкою картоплі, він повинен бути розділений на тонкі пластини. Роблять це багато з допомогою овочерізки, так зручніше. Якщо її немає, застосовують звичайний кухонний ніж.

2. Потім необхідно, щоб з картоплі пішов зайвий крохмаль. Для цього ретельно промити в воді і просушити паперовим рушником або серветками.

3. Взяти тарілку і застелити дно рушником з паперу. Майбутні чіпси покласти на нього таким чином, щоб краї їх не з’єднувалися. Зверху посипати сіллю, перцем і паприкою за смаком.

4. Потужність печі повинна бути середньої і складати приблизно 800 Ватт. Через 1,5 – 2 хвилини перевернути чіпси і ще почекати стільки ж часу.

5. На цьому процес приготування домашніх чіпсів завершений. Тарілку вийняти і на неї можна вже класти наступну партію закуски. Вони виходять не гірше, ніж з магазину, а масла зовсім у них немає.