Картопляні домашні чіпси в мікрохвильовці
РЕЦЕПТ – Картопляні домашні чіпси в мікрохвильовці.
Багато хто просто обожнюють чіпси, але не можуть собі дозволити їсти їх занадто часто. Пов’язано це не з вартістю, а з тим, що люди бережуть своє здоров’я, адже цей продукт у виробничих умовах готується із застосуванням вже дуже великої кількості олії. Чіпси в домашніх умовах без масла в мікрохвильовій печі.
Час приготування: 15 хвилин.
Інгредієнти:
- Картопля – 2 штуки,
- Паприка мелена,
- Сіль та перець за смаком.
Приготування страви:
1. Першим ділом займаються нарізкою картоплі, він повинен бути розділений на тонкі пластини. Роблять це багато з допомогою овочерізки, так зручніше. Якщо її немає, застосовують звичайний кухонний ніж.
2. Потім необхідно, щоб з картоплі пішов зайвий крохмаль. Для цього ретельно промити в воді і просушити паперовим рушником або серветками.
3. Взяти тарілку і застелити дно рушником з паперу. Майбутні чіпси покласти на нього таким чином, щоб краї їх не з’єднувалися. Зверху посипати сіллю, перцем і паприкою за смаком.
4. Потужність печі повинна бути середньої і складати приблизно 800 Ватт. Через 1,5 – 2 хвилини перевернути чіпси і ще почекати стільки ж часу.
5. На цьому процес приготування домашніх чіпсів завершений. Тарілку вийняти і на неї можна вже класти наступну партію закуски. Вони виходять не гірше, ніж з магазину, а масла зовсім у них немає.
Leave a Reply