Домашня ковбаса зі свинини та салаРЕЦЕПТ – Домашня ковбаса зі свинини та сала.

Домашня ковбаса є незамінною стравою на святковому столі. Рецепт домашньої ковбаси зі свинини – сільська, дуже смачна й ароматна. Щоб смак домашньої ковбаси був неймовірним, потрібно знати всього декілька секретів. Смакувати домашню ковбаску можна і в гарячому, і в холодному вигляді.

Час приготування: 3 години для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • М’ясо свинини — 1.5 кг.;
  • Сало — 250 г.;
  • Сіль — 2.5 – 3 ч. л.;
  • Гірчиця — 2 ст. л.;
  • Коріандр у зернах (можна мелений) — 1 ч.л.;
  • Часник — 7-10 зубчиків;
  • Чорний перець — 0,5 ч. л.;
  • Холодна вода — 150 г.;
  • Оболонка для ковбаси.

Приготування страви:

1. М’ясо свинини зачистить від плівок та зайвого жиру. Наріжте його маленькими шматочками, а сало — ще меншими. Висипаємо все у миску, в якій будемо замішувати нашу домашню ковбасу.

2. Додаємо сіль, чорний перець (краще взяти горошком і подрібнити у ступці), коріандр у зернах або мелений. Подрібнюємо зубчики часнику і теж додаємо до свинини з салом. Далі у хід іде гірчиця. Перемішуємо і вливаємо 150 г холодної води. Це надасть соковитості ковбасі. Починаємо ретельно вимішувати. Мішати бажано довго, щоб рублений фарш, як тісто, почав відставати від рук.

3. Коли відчуватимете під руками, як м’ясо неначе стає однорідним, спробуйте, чи вистачає солі. Домашня ковбаса любить спеції. Скуштуєте пробний шматочок – і будете знати, чи потрібно досолювати. Потім залишаємо наше м’ясо з прянощами на 2 години у холодильнику.

4. Готуємо оболонку — зазвичай це кишки. Перед використанням їх потрібно обов’язково замочити, бо зазвичай вони продаються в засоленому вигляді. Потім ретельно промийте, щоб кишки були чистими.

5. За допомогою спеціальної насадки на м’ясорубку начиняємо ковбасу. Також можна використовувати ручну насадку для начинювання. Кишки заповнюйте щільно, але так, щоб вони не дуже розтягувались і не лопнули.

6. Далі треба дати ковбаскам постояти ще півгодини, обов’язково поколоти їх голкою, щоб під час випікання виходило повітря.

7. Викладаємо ковбаски на деко, застелене пергаментним папером, або на деко, змащене олією, куди налийте невелику кількість води.

8. Печемо приблизно до години за температури 170-180 градусів до рум’яного кольору. Можна перевернути ковбасу на другу сторону, щоб з обох сторін вона була підсмажена.