Домашня піца на лаваші в духовціРЕЦЕПТ – Домашня піца на лаваші в духовці.

Перевага цієї страви оцінять ті, хто не дуже любить возитися з тістом – в якості основи тут використовується тонкий лаваш. Рецепт також стане в нагоді тим, хто хоче побалувати близьких оригінальними і смачними стравами, але не може дозволити витрачати на їх приготування багато часу.

Час приготування: 29 хвилин.

Інгредієнти:

  • Лаваш тонкий – 3 коржі,
  • Сир твердий – 300-350 грам,
  • Майонез – 2 ст. л.,
  • Часник – 1-2 зубки,
  • Маслини без кісточок – 5 шт.,
  • Кетчуп – 2 ст. л.,
  • Помідор середній – 2-3 шт. (як варіант черрі – 8-10 шт.),
  • Масло рослинне – 2 ст. л.,
  • Ковбаса варено-копчена – 250 грам.

Приготування страви:

1. Маслини розрізати упоперек на кільця товщиною 4-5 мм (на 3-4 частини). Помідори помийте і обсушіть. Сир натріть на тертці (краще використовувати крупну тертку). Наріжте кружальцями ковбасу і помідори. Часник очистіть і промийте. Подрібніть часточки на слайсы. У невеликому посуді змішайте майонез і кетчуп.

2. Увімкніть Духовку розігріватися (температура – 190-210°C). Дно великого деко змастіть маслом за допомогою кулінарної кисті. Розкладіть на деку один лист лавашу, присипте його поверхню 1/3 частиною сиру.

3. На нього укладіть другий лаваш і так само посипте сиром. Слідом – ще один лаваш, його поверхня змастіть сумішшю з кетчупу і майонезу (можна використовувати ту ж кулінарну кисть).

4. На соус рівномірно викладіть ковбасу, на вільний простір – помідори, часник і оливки. Присипте залишилися сиром і поставте заготівлю запікатися.

5. Через 7-12 хвилин (час залежить від духовки) сир розплавиться. Дістаньте піцу з лаваша і нарізайте на шматочки, поки гаряча. За цим рецептом у вас вийде дуже проста і швидка домашня піца на лаваші.