Домашня піца на лаваші в духовці
РЕЦЕПТ – Домашня піца на лаваші в духовці.
Перевага цієї страви оцінять ті, хто не дуже любить возитися з тістом – в якості основи тут використовується тонкий лаваш. Рецепт також стане в нагоді тим, хто хоче побалувати близьких оригінальними і смачними стравами, але не може дозволити витрачати на їх приготування багато часу.
Час приготування: 29 хвилин.
Інгредієнти:
- Лаваш тонкий – 3 коржі,
- Сир твердий – 300-350 грам,
- Майонез – 2 ст. л.,
- Часник – 1-2 зубки,
- Маслини без кісточок – 5 шт.,
- Кетчуп – 2 ст. л.,
- Помідор середній – 2-3 шт. (як варіант черрі – 8-10 шт.),
- Масло рослинне – 2 ст. л.,
- Ковбаса варено-копчена – 250 грам.
Приготування страви:
1. Маслини розрізати упоперек на кільця товщиною 4-5 мм (на 3-4 частини). Помідори помийте і обсушіть. Сир натріть на тертці (краще використовувати крупну тертку). Наріжте кружальцями ковбасу і помідори. Часник очистіть і промийте. Подрібніть часточки на слайсы. У невеликому посуді змішайте майонез і кетчуп.
2. Увімкніть Духовку розігріватися (температура – 190-210°C). Дно великого деко змастіть маслом за допомогою кулінарної кисті. Розкладіть на деку один лист лавашу, присипте його поверхню 1/3 частиною сиру.
3. На нього укладіть другий лаваш і так само посипте сиром. Слідом – ще один лаваш, його поверхня змастіть сумішшю з кетчупу і майонезу (можна використовувати ту ж кулінарну кисть).
4. На соус рівномірно викладіть ковбасу, на вільний простір – помідори, часник і оливки. Присипте залишилися сиром і поставте заготівлю запікатися.
5. Через 7-12 хвилин (час залежить від духовки) сир розплавиться. Дістаньте піцу з лаваша і нарізайте на шматочки, поки гаряча. За цим рецептом у вас вийде дуже проста і швидка домашня піца на лаваші.
Leave a Reply