Домашня - Нутелла

РЕЦЕПТ – Домашня – Нутелла.

Нутелла, рецепт якої ми вам розповімо далі – улюблені ласощі дітей з 90-х, саме в цей час шоколадна паста вперше з’явилася на території пострадянського простору. Нутелла у домашніх умовах готується просто. Щоб приготувати цю шоколадну пасту, знадобляться найдоступніші інгредієнти.

Час приготування: 10-15 хвилин для 2-х людей.

Вам знадобиться:

  • Молоко  100 мл.,
  • Цукор 80 г.,
  • Какао-порошок  2 ст. л.,
  • Ванілін на кінчику ножа,
  • Лісові горіхи 100 г.,
  • Соняшникова олія 175 мл.

Приготування страви:

1. Для приготування “Нутелли” найкраще використовувати фундук, та його можна замінити волоськими або іншими горіхами. Якщо горіхи необсмажені, то їх потрібно підсмажити на сухій сковороді 2-3 хвилини, постійно помішуючи.

2. Подрібніть горіхи блендером, кавомолкою або м’ясорубкою.

3. Молоко підігрійте в мікрохвильовці, додайте ванілін і цукор. Трохи збийте блендером. Продовжуючи збивати, влийте олію тонкою цівкою. Збивайте суміш близько хвилини – вона почне загусати.

4. Додайте какао-порошок і збивайте ще пару хвилин. Потім всипте горіхи і перебийте блендером до однорідності.

5. Паста готова і її можна мазати на хліб.

Щоб домашня нутелла загусла і стала однорідною, її рекомендується поставити в холодильник на 6-8 годин. Зберігається вона в холодильнику не більше трьох діб.