Салат по домашньому із зелених помідорів на зиму
РЕЦЕПТ – Салат по домашньому із зелених помідорів на зиму.
Салат із зелених помідорів приємний виняток. Мариновані, трохи кисленькі помідори, чудово поєднуються із цибулею, а пряний маринад надає пікантну кислинку. При цьому салат зберігає яскравий вигляд, тому його можна подавати навіть на святковий стіл.
Час приготування: 180 хвилин для 6-ти пів літрових банок.
Інгредієнти:
- Зелені (бурі) помідори – 2 кг.,
- Цибуля – 4 шт.,
- Гострий перець – 2 шт.,
- Сіль – 1 столова ложка,
- Насіння гірчиці – 2 столові ложки,
- Насіння коріандру – 1 чайна ложка.
Розсіл-маринад:
- Вода – 1 літр,
- Оцет 9% – 70 мл.,
- Цукор – 4-6 столових ложок,
- Сіль – 1 столова ложка,
- Чорний перець (горошком) – 10 шт.
Приготування закрутки:
1. Підійдуть зелені та бурі помідори в рівних кількостях, так буде апетитніше виглядати. Помідори нарізаємо товстими кільцями, цибулю ріжемо тонкою соломкою, а гострий перець (прямо із насінням) невеликими кружечками.
2. З’єднуємо овочі в мисці, додаємо насіння гірчиці та коріандру. Сюди ж додаємо ложку солі і добре перемішуємо. Даємо постояти 30 хвилин.
3. Готуємо розсіл, на цю кількість овочів вистачить одного літра. У воду додаємо сіль, цукор, перець. Після закипання вливаємо 9% оцет і готово (оцет не кип’ятимо).
4. Помідори розкладаємо щільно по банках, у мене стерилізовані об’ємом 0,5 літри.
5. Заливаємо розсолом, накриваємо кришками та в каструлю на стерилізацію. Стерилізуємо (після закипання води у каструлі) 15 хвилин, потім закручуємо кришками.
6. Даємо заготівлі повільно охолонути (під ковдрою). З цієї кількості овочів виходить 6 баночок.
Leave a Reply