Салат по домашньому із зелених помідорів на зимуРЕЦЕПТ – Салат по домашньому із зелених помідорів на зиму.

Салат із зелених помідорів приємний виняток. Мариновані, трохи кисленькі помідори, чудово поєднуються із цибулею, а пряний маринад надає пікантну кислинку. При цьому салат зберігає яскравий вигляд, тому його можна подавати навіть на святковий стіл.

Час приготування: 180 хвилин для 6-ти пів літрових банок.

Інгредієнти:

  • Зелені (бурі) помідори – 2 кг.,
  • Цибуля – 4 шт.,
  • Гострий перець – 2 шт.,
  • Сіль – 1 столова ложка,
  • Насіння гірчиці – 2 столові ложки,
  • Насіння коріандру – 1 чайна ложка.

Розсіл-маринад:

  • Вода – 1 літр,
  • Оцет 9% – 70 мл.,
  • Цукор – 4-6 столових ложок,
  • Сіль – 1 столова ложка,
  • Чорний перець (горошком) – 10 шт.

Приготування закрутки:

1. Підійдуть зелені та бурі помідори в рівних кількостях, так буде апетитніше виглядати. Помідори нарізаємо товстими кільцями, цибулю ріжемо тонкою соломкою, а гострий перець (прямо із насінням) невеликими кружечками.

2. З’єднуємо овочі в мисці, додаємо насіння гірчиці та коріандру. Сюди ж додаємо ложку солі і добре перемішуємо. Даємо постояти 30 хвилин.

3. Готуємо розсіл, на цю кількість овочів вистачить одного літра. У воду додаємо сіль, цукор, перець. Після закипання вливаємо 9% оцет і готово (оцет не кип’ятимо).

4. Помідори розкладаємо щільно по банках, у мене стерилізовані об’ємом 0,5 літри.

5. Заливаємо розсолом, накриваємо кришками та в каструлю на стерилізацію. Стерилізуємо (після закипання води у каструлі) 15 хвилин, потім закручуємо кришками.

6. Даємо заготівлі повільно охолонути (під ковдрою). З цієї кількості овочів виходить 6 баночок.