Домашня куряча тушонка на зиму в 1-літрові банкиРЕЦЕПТ – Домашня куряча тушонка на зиму в 1-літрові банки.

Домашня куряча тушонка сама популярна сьогодні, бо виходить не дуже дорогою. Така домашня куряча тушонка зберігається мінімум 12 місяців без  холодильника. Все робиться досить просто і швидко. Всього за кілька годин можна приготувати цілих 5 банки м’яса.

Час приготування: 6 годин для 5-х літрових банок.

Інгредієнти:

  • 4 кг. – курячого м’яса (крила, ніжки, стегна),
  • 4 ч. л. – солі,
  • Чорний перець до смаку,
  • Паприка до смаку,
  • 4 ст. л. – оцту 9%,

Додатково:

  • 4 – цибулини,
  • 1 – пучок петрушки,
  • 1 – ч. л. солі,
  • 5 – літрових банок із кришками.

Приготування тушонки:

1. Курячі стегна, крила та ніжки промийте, потім розкладіть та просушіть. М’ясо перекладіть у глибоку ємність і поступово посоліть. Додайте перець, паприку та залийте оцтом. Добре перемішайте курку, щоб усі її частини були покриті спеціями.

2. Цибулю наріжте кільця і ​​перекладіть в чисту тарілку. Петрушку поріжте дрібно і додайте до цибулі. Посоліть заправку та перемішайте.

3. Підготуйте чисті банки об’ємом не більше одного літра. Повторіть шари м’яса, доки ємність не заповниться догори. Щільно закрийте банки з куркою кришками.

4. На дно великої каструлі постеліть рушник або відрізок тканини. це необхідно для того, щоб банки не луснули у процесі кип’ятіння.Зверху на тканину поставте банки і залийте водою так, щоб вони не повністю зникли під нею.

5. Накрийте кришкою каструлю і доведіть воду до кипіння.

6. Після цього варіть на невеликому вогні близько 5-6 годин. Після приготування відразу банки не витягуйте, дочекайтеся повного остигання.