Міні-бургери з домашньої курки
РЕЦЕПТ – Міні-бургери з домашньої курки.
Бургери по-домашньому з ніжними курячими котлетками. Міні-бургери — безпрограшний варіант, якщо ви хочете нагодувати і приємно здивувати друзів. Дуже оригінальним варіантом простої у приготуванні та красивої закуски можуть стати міні-бургери – симпатичні канапе, які стануть окрасою вашого столу.
Час приготування: 240 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Філе стегна куряче – 400 г.,
- Цибуля ріпчаста – 40 г.,
- Молоко – 30 г.,
- Сіль за смаком.
Булочки:
- Борошно пшеничне – 280 г.,
- Сіль – 5 г.,
- Цукор – 20 г.,
- Дріжджі сухі – 4 г.,
- Молоко – 90 г.,
- Яйце куряче – 1 шт. (+1 білок),
- Жовток для змащування – 1 шт.,
- Олія рослинна – 20 г.,
- Кунжут для посипки – 40 г.,
- Сир чедер,
- Масло вершкове,
- Огірок солоний,
- Соус томатний.
Приготування страви:
1. БУЛОЧКИ: Тісто готується дуже просто. Спочатку змішуємо всі рідкі інгредієнти, потім додаємо туди дріжджі і цукор. Тепер просіюємо борошно і сіль. Замішуємо тісто та, накривши його плівкою, відставляємо на 1 годину.
3. Щойно тісто підійшло, змащуємо булочки яйцем і, посипавши кунжутом, випікаємо в духовці при температурі 165–170 °С протягом 25 хвилин.
5. БУРГЕР: Булку розрізаємо навпіл уздовж, змащуємо вершковим маслом і підсмажуємо на пательні або грилі.
7. Котлетки підсмажуємо з однієї сторони протягом 3 хвилин, потім перевертаємо, кладемо зверху сир і готуємо ще 3 хвилини.
Leave a Reply