Міні-бургери з домашньої куркиРЕЦЕПТ – Міні-бургери з домашньої курки.

Бургери по-домашньому з ніжними курячими котлетками. Міні-бургери — безпрограшний варіант, якщо ви хочете нагодувати і приємно здивувати друзів. Дуже оригінальним варіантом простої у приготуванні та красивої закуски можуть стати міні-бургери – симпатичні канапе, які стануть окрасою вашого столу.

Час приготування: 240 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Філе стегна куряче – 400 г.,
  • Цибуля ріпчаста – 40 г.,
  • Молоко – 30 г.,
  • Сіль за смаком.

Булочки:

  • Борошно пшеничне – 280 г.,
  • Сіль – 5 г.,
  • Цукор – 20 г.,
  • Дріжджі сухі – 4 г.,
  • Молоко – 90 г.,
  • Яйце куряче – 1 шт. (+1 білок),
  • Жовток для змащування – 1 шт.,
  • Олія рослинна – 20 г.,
  • Кунжут для посипки – 40 г.,
  • Сир чедер,
  • Масло вершкове,
  • Огірок солоний,
  • Соус томатний.

Приготування страви:

1. БУЛОЧКИ: Тісто готується дуже просто. Спочатку змішуємо всі рідкі інгредієнти, потім додаємо туди дріжджі і цукор. Тепер просіюємо борошно і сіль. Замішуємо тісто та, накривши його плівкою, відставляємо на 1 годину.

2. Потім розділяємо на 4 частини і з кожної частини формуємо м’ячик. Розкладаємо їх на поверхню, присипану мукою, накриваємо харчовою плівкою та кладемо зверху дощечку-прес. Залишаємов теплому місці на 1,5 години. Це потрібно, щоб тісто підходило не вгору, а в боки — так зручніше кусати бургер.

3. Щойно тісто підійшло, змащуємо булочки яйцем і, посипавши кунжутом, випікаємо в духовці при температурі 165–170 °С протягом 25 хвилин.

4. КОТЛЕТКИ: Філе курячого стегна дрібно січемо, цибулю натираємо або подрібнюємо у блендері. Усі інгредієнти змішуємо. Розділяємо отриманий фарш на 4 частини та формуємо котлетки діаметром на 1 см більше, ніж булочки. При обсмажені вони зменшаться у розмірі.

5. БУРГЕР: Булку розрізаємо навпіл уздовж, змащуємо вершковим маслом і підсмажуємо на пательні або грилі.

6. Солоний огірок нарізаємо кружальцями.

7. Котлетки підсмажуємо з однієї сторони протягом 3 хвилин, потім перевертаємо, кладемо зверху сир і готуємо ще 3 хвилини.

8. Складаємо бургер. Змащуємо булку зсередини томатним соусом, кладемо солоний огірок і котлетку з сиром та накриваємо іншою булочкою.