Домашній хліб - швидкий, класичний буханецьРЕЦЕПТ – Домашній хліб – швидкий, класичний буханець.

Свіжоспечений домашній хліб — це щастя: яким райським ароматом наповнюється квартира, як приємно хрумтить золотава скоринка та парує ніжний м’якуш. Спекти хліб вдома не так складно, як може здаватися, і для цього зовсім не обов’язково мати круті девайси типу хлібопічки або тістомісильного приладу.

Час приготування: 110 хвилин для 5-х людей.

Інгредієнти:

На пів-літра теплої води Вам знадобиться:

  • 1 чайна ложка солі;
  • 50 г. дріжджів;
  • 1 чайна ложка цукру;
  • Близько 1 кг. борошна;
  • 1 ст. ложка олії соняшника.

Приготування хліба:

1. Краще брати кип’ячену воду, адже вона м’якша за ту, яка тече з крану.

2. Змішати всі інгредієнти, замісити тісто. Почекати, щоб воно підійшло.

3. Сформувати хлібину і викласти в форму. Зачекати ще 15 хвилин, щоб тісто піднялося.

4. Випікати 45 хвилин за температури 200 градусів.