Домашній хліб – швидкий, класичний буханець
РЕЦЕПТ – Домашній хліб – швидкий, класичний буханець.
Свіжоспечений домашній хліб — це щастя: яким райським ароматом наповнюється квартира, як приємно хрумтить золотава скоринка та парує ніжний м’якуш. Спекти хліб вдома не так складно, як може здаватися, і для цього зовсім не обов’язково мати круті девайси типу хлібопічки або тістомісильного приладу.
Час приготування: 110 хвилин для 5-х людей.
Інгредієнти:
На пів-літра теплої води Вам знадобиться:
- 1 чайна ложка солі;
- 50 г. дріжджів;
- 1 чайна ложка цукру;
- Близько 1 кг. борошна;
- 1 ст. ложка олії соняшника.
Приготування хліба:
1. Краще брати кип’ячену воду, адже вона м’якша за ту, яка тече з крану.
2. Змішати всі інгредієнти, замісити тісто. Почекати, щоб воно підійшло.
3. Сформувати хлібину і викласти в форму. Зачекати ще 15 хвилин, щоб тісто піднялося.
4. Випікати 45 хвилин за температури 200 градусів.
Leave a Reply