Домашній хліб в духовці на живих чи сухих дріжджах: смакота
РЕЦЕПТ – Домашній хліб в духовці на живих чи сухих дріжджах: смакота.
Хліб у духовці. Домашній хліб в духовці готується легко і смачно. Найпростіше приготувати хліб у хлібопічці. Але коли Ваша душа забажає насолодитися процесом створення Хліба, от тоді і стане у нагоді цей рецепт.
Час приготування: 180 хвилин.
Інгредієнти:
800 г. борошна,
500 мл. теплої води,
50 г. дріжджів (живих), якщо сухих – то втричі менше,
1 ч. л. солі з гіркою,
1 ч. л. цукру з гіркою,
2 ст. л. олії.
Порада: Щоб перевірити чи гарно пропікся хліб, постукайте по дну буханця – повинен бути характерний глухий звук.
Гарячий хліб одразу не нарізайте, дайте йому ‘відпочити’ не менше години, а вже потім насолоджуйтесь смачним домашнім хлібом.
Приготування хліба:
1. У велику ємність налийте теплу воду, розчиніть в ній дріжджі, сіль, цукор. Поступово додайте добре просіяне борошно та олію, замісить тісто.
2. Почекайте 30 хвилин, щоб підійшло.
3. Розподіліть тісто у форми, змащені олією і посипані борошном.
4. Помістіть форми з хлібом розстоюватися у тепле місце на 20-40 хв.
5. Нагрійте духовку до температури 230°С.
6. Випікайте хліб 15 хв. при 230°С, потім зменшите температуру до 200°С і печіть ще близько 25 хвилин.
Leave a Reply