Домашній хліб в духовці на живих чи сухих дріжджах: смакотаРЕЦЕПТ – Домашній хліб в духовці на живих чи сухих дріжджах: смакота.

Хліб у духовці. Домашній хліб в духовці готується легко і смачно. Найпростіше приготувати хліб у хлібопічці. Але коли Ваша душа забажає насолодитися процесом створення Хліба, от тоді і стане у нагоді цей рецепт.

Час приготування: 180 хвилин.

Інгредієнти:

  • 800 г. борошна,

  • 500 мл. теплої води,

  • 50 г. дріжджів (живих), якщо сухих – то втричі менше,

  • 1 ч. л. солі з гіркою,

  • 1 ч. л. цукру з гіркою,

  • 2 ст. л. олії.

ПорадаЩоб перевірити чи гарно пропікся хліб, постукайте по дну буханця – повинен бути характерний глухий звук.

Гарячий хліб одразу не нарізайте, дайте йому ‘відпочити’ не менше години, а вже потім насолоджуйтесь смачним домашнім хлібом.

Приготування хліба:

1. У велику ємність налийте теплу воду, розчиніть в ній дріжджі, сіль, цукор. Поступово додайте добре просіяне борошно та олію, замісить тісто.

2. Почекайте 30 хвилин, щоб підійшло.

3. Розподіліть тісто у форми, змащені олією і посипані борошном.

4. Помістіть форми з хлібом розстоюватися у тепле місце на 20-40 хв.

5. Нагрійте духовку до температури 230°С.

6. Випікайте хліб 15 хв. при 230°С, потім зменшите температуру до 200°С і печіть ще близько 25 хвилин.