Домашний хлебРЕЦЕПТ – Домашній хліб.

Хліб, випечений удома, набуває за столом особливої ваги. Він і всьому голова, і центр трапези, і тема для безкінечних розмов. Рецепт простий. Ви можете додати в тісто смажену цибулю або запечений часник, подрібнені горіхи або фрукти. Можна випекти хліб прямокутним або круглим, як коровай. А можна розділити на порційні булочки і потім зробити з ними найсмачніші – домашні – бутерброди або сендвічі.

Час приготування: 60 хвилин для 6 осіб.

Інгредієнти:

  • Пшеничне хлібопекарське борошно – 500 грамів,
  • Сметана жирністю 20% – 80 мілілітрів,
  • Закваска жирністю 2,5% – 200 мілілітрів,
  • Рослинна олія (для змащування) до смаку,
  • Харчова сода – 12 грамів,
  • Сіль – 8 грамів.

Приготування хліба:

1. У мисці змішайте борошно, що просіює, сіль і соду. Додайте суміш із закваски та сметани.

2. Замісіть м’яке тісто. Сформуйте з нього кулю діаметром 18-20 см, змастіть олією і покладіть у чисту миску. Затягніть харчовою плівкою та залиште на 5–10 хв.

3. Покладіть підготовлене тісто на деко, застелене папером для випікання. Гострим ножем або бритвою зробіть кілька поздовжніх насічок, прорізаючи тісто на глибину не більше 5 мм. Випікайте при 220 ° С 30-40 хв. Вийміть хліб із духовки, перекладіть на ґрати і дайте повністю охолонути.

4. Страва готова!