Домашний квасРЕЦЕПТ – Домашній квас.

Робимо квас своїми руками – рецепт ще “з давніх-давен” – перевірений. Даний рецепт не займе багато часу і, найголовніше – цей напій, приготовлений в домашніх умовах, вимагатиме мінімальну кількість ваших коштів, а результат вас приємно здивує.

Час приготування: 15 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Половину банки житнього хліба (будь-якого);
  • 3 літри кип’яченої води;
  • Половину пачки (25-30 грам) сухих дріжджів;
  • Половину склянки (125 грам) цукру;
  • Жменька ізюму.

Приготування квасу:

1. Ріжемо хліб на шматочки і обсмажуємо на деко в духовці до рум’яної скоринки. Точніше сушимо, бо без олії.

2. Заливаємо скоринки окропом у 3-х літровій банці і чекаємо охолодження до температури 36-38 градусів. Після остигання додаємо половину приготовленого цукру та дріжджі розведені у склянці теплої кип’яченої води.

3. Банку прикриваємо кришкою та ставимо на 2 дні у тепле місце, але не на сонце.

4. Через 2 дні проціджуємо, додаємо ізюм і цукор, що залишився. Розливаємо у пластикові пляшки, закручуємо пробки та на добу в холодильник. Все! Можна пити!

І ще те, що ви відфільтрували, можна зберігати в холодильнику в закритій банці, і наступного разу використовувати замість дріжджової закваски.

Смачного!