Оселедець: є і свіжий, і маринований, пряний і слабосолений – ціни та вибір на ринку різні
Оселедець в салатах або під шубою – за статистикою, саме його на столах українців найбільше, особливо на новорічні свята.
Якісний оселедець має бути з біленьким животиком і світлим на зрізі. М’ясо не повинно бути червоним – це свідчить, що воно добре просолене, кажуть продавці на базарі. Риба має апетитно пахнути і бути пружною. М’яку рибу – краще не купувати.
Ціни на оселедець у Харківській області кусаються.
Одна рибина “оселедця” обійдеться у більше ніж 50 гривень. Кілограм засоленої риби на вагу продають за 105-155 грн, філе – 132-162 грн. Одне філе «потягне» на 34-43 грн, риба без голови – 47-68 грн.
Порада: Наскільки жирний оселедець – нескладно визначити на око. Чим жирніший, тим ширша у нього форма тулуба. Довга і вузька рибина нежирна. Цікаво, що жирнішими зазвичай є самці. Тож у продавця краще попросити рибу з молочком. Вона жирніша і смачніша.
Риба – продукт, який дуже швидко псується. Оптимальна температура для зберігання свіжої риби – близько нуля градусів. У домашніх умовах необроблена риба зберігається до трьох днів, а оброблена – до десяти.
Якщо відчули неприємний запах, відразу викидайте рибину.
Leave a Reply