Їжачки-тефтелі з курячого фаршу та рисуРЕЦЕПТ – Їжачки-тефтелі з курячого фаршу та рису.

Приготовлена таким чином страва дуже схожа на звичні тефтелі, за винятком одного – рис додається до фаршу не відвареним, а сирим. У процесі приготування рис набухає і стає схожим на голочки. А насичений томатний соус просто доповнює цю ситну страву.

Час приготування: 53 хвилини.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 400 г.,
  • Цибуля ріпчаста – 120 г.,
  • Яйце куряче – 1 шт.,
  • Рис круглозоровий – 1/2 ст.,
  • Рослинна олія – для смаження,
  • Морква середня – 1 шт.,
  • Томатна паста – 2 ст. л.,
  • Сметана будь-якої жирності – 100 г.,
  • Пшеничне борошно – 1 ст. л.,
  • Вода питна – 1 ст.,
  • Сіль, спеції – до смаку.

Приготування страви:

1. Цибулину подрібнити та порізати максимально дрібно. Потім відправити на сковороду з розігрітою олією та обсмажити до стану м’якості.

2. Фарш змішати з промитим рисом і перемішати. Фарш підійде будь-який, у нашому випадку використаний курячий.

3. Потім до фаршу додати куряче яйце. Віддайте перевагу фермерським продуктам, вони корисніші.

4. Смажену цибулю також потрібно додати в миску з фаршем для їжачків.

5. За смаком додайте сіль та спеції, що стосується солі краще брати адигейську.

6. Моркву вимити та порізати соломкою.

7. Воду вилити в миску та з’єднати з томатною пастою. Перемішати до однорідності. Тепер додайте до миски сметану.

8. Борошно потрібно просіяти та додати до соусу. Перемішати можна за допомогою віночка, тож соус буде максимально однорідним.

9. За смаком додайте до соусу сіль та перець.

10. Моркву слід обсмажити на невеликій кількості рослинної олії протягом буквально пари хвилин, щоб овоч став м’яким.

11. Підсмажену моркву додати до соусу та перемішати.

12. З фаршу потрібно сформувати кульки та викласти їх на сковороду. Якщо фарш занадто рідкий, відбийте його – він стане щільнішим.

13. Залийте їжачки соусом, що вийшов, і загасіть протягом півгодини.

Подавати їжачки можна як з будь-яким гарніром, так і без нього. Прикрасьте рубаною зеленою цибулею та гілочками кропу.