Гавайська піца з куркою, грибами і ананасами
РЕЦЕПТ – Гавайська піца з куркою, грибами і ананасами.
Це по-справжньому святковий рецепт – з його допомогою ви приготуєте не одну, а цілих чотири піци тонких коржах і соковитою начинкою. Часу на них ви витратите зовсім небагато – це вдалий варіант для вечірки в гавайському стилі або просто великої компанії.
Час приготування: 65 хвилин
Інгредієнти:
- Сухі дріжджі – 7 г.,
- Сіль – 0,5 ч. л.,
- Вода (злегка підігріта) – 250 мл.,
- Стегно курки копчене – 2 шт.,
- Сир моцарелла – 200 г,
- Борошно просеянная – 400-500 г.,
- Печериці свіжі – 100 г.,
- Цукор – 1 ч. л.,
- Олія оливкова – 1 ст. л. в тісто + 3 ст. л. для змащування коржів,
- Ананас консервований (не має значення, гуртками або шматочками) – 200 г.
Приготування страви:
1. У невелику ємність покладіть цукор і дріжджі, влийте чвертю склянки води (трохи теплою) і розмішайте. У решти воді розчиніть сіль, велику частину борошна помістіть в глибоку миску. Через 6-8 хвилин вилийте туди ж запенившиеся дріжджі, солону воду і масло. Перемішайте ложкою в мисці, потім перекладіть на посипану борошном робочу поверхню і продовжуйте інтенсивно місити (вже руками, а не ложкою) ще 5 хвилин. Додавайте борошно, поки тісто не стане в міру пружною.
2. Внутрішню поверхню миски злегка змастіть маслом і покладіть туди тісто. Прикрийте зверху вологим рушником (можна намочити, а потім із зусиллям віджати), поставте миску в тепло.
3. Через 30 хвилин обімніть тісто і поділіть на 4 частини. З цих шматочків зробіть колобки, покладіть їх на стіл, щоб вони не торкалися один одного і знову прикрийте рушником – на цей раз на 15 хвилин.
4. М’ясо курки відокремити від кісток і шкірки. Наріжте його кубиками (приблизно 1×1 см), так ж або трохи більше подрібніть ананаси. Гриби наріжте на пластини, сир натріть (зручніше буде використовувати крупну тертку). Розділіть продукти на 4 частини – це буде начинка для 4 піц.
5. Увімкніть духовку і помістіть в неї порожній лист (потрібна для випікання температура – 230°C). Один колобок тіста розкачати в круглий тонкий пласт діаметром 25-26 див. Перекладіть його на пергамент, разравняйте і зробіть маленькі бортики.
6. Зверху змастіть тонким шаром масла, а потім соусу, рівномірно викладіть гриби, курку і ананаси, присипте сиром.
7. Дістаньте з духовки розпечений деко і перекладіть на нього пергамент із заготівлею. Поставте випікати піцу спочатку на нижній рівень (на 4-5 хвилин), потім переставте на середній.
Через 2-3 хвилини домашня піца гавайська буде готова, дістаньте її з духовки і проробіть аналогічні маніпуляції з рештою тестом і начинкою.
Leave a Reply