Похмільний суп – найкраща страва після свята
РЕЦЕПТ – Похмільний суп – найкраща страва після свята.
Затяжні новорічні різдвяні свята не завжди закінчуються веселощами. Трохи переборщили з алкоголем та ранкове похмілля гарантовано. Для того, щоб зняти цей неприємний стан, радимо приготувати похмільний суп на основі міцного яловичого бульйону.
Час приготування: 145 хвилин.
Інгредієнти:
- Стебло селери – 140 г.,
- Шия яловича – 400 г.,
- Ребра яловичини – 100 г.,
- Огірковий розсіл – 200 мл.,
- Маринований часник – 75 г.,
- Цибуля – 200 г.,
- Капуста – 80 г.,
- Болгарський перець – 100 г.,
- Зелень – 10 г.,
- Морквина – 20 г.,
- Лавровий лист – 2 шт.,
- Суміш перців горошком – 2 г.,
- Пластівці гіркого перцю – 1,5 г.,
- Сіль, перець – до смаку.
Порада: Особливу увагу приділіть добору спеції та гострих компонентів. Обов’язково знадобиться червоний гострий перець та маринований часник. Для аромату додайте зелень у тарілку під час подачі.
Приготування страви:
1. М’якуш яловичини і ребра вимити, скласти в каструлю для варіння супу, додати моркву та цибулю. Залити вміст водою (2 л) і варити протягом півтори години до м’якості м’яса.
2. Бульйон перелити у допоміжну каструлю. М’ясо нарізати невеликими шматочками.
3. Додати подрібнену пір’ям цибулю.
4. Влити проціджений бульйон та варити суп протягом 5 хвилин.
5. Додати розсіл.
6. Очищений солодкий перець і стебло селери нарізати невеликими кубиками. Капусту подрібнити за допомогою шатківниці. Викласти перець і селеру в суп і томити 10 хвилин.
7. Додати перці, лаврушку. Посолити та додати трохи чорного перцю.
8. Викласти капусту, готувати близько 15 хвилин.
9. На тарілку для подачі викласти шматочки м’яса, тонко нарізаний часник маринований і рубану зелень. Залити гарячим супом, посипати паприкою, подати до столу. Густий наваристий апетитний суп напевно сподобається вашим близьким.
Смачного!
Leave a Reply