Гункани - страва японської кухніРЕЦЕПТ – Гункани – страва японської кухні.

Гункани – це одна з найпопулярніших страв японської кухні. Вони представляють собою невеликі ролики з рису, обгорнуті норі, прикрашені різноманітними начинками та запечені в духовці. Гункани можуть бути виготовлені з різних інгредієнтів, таких як риба, морепродукти, овочі або навіть фрукти. Ми пропонуємо вам гункани з крабовими паличками. Така начинка – це не тільки смачний але й доступний варіант на різні гаманці.

Час приготування: 40 хвилин для 2-х людей.

Інгредієнти:

  • Рис для суші – 150 г.;
  • Норі (морські водорості) – 2 листи;
  • Крабові палички – 200 г.;
  • Соєвий соус – 3 столові ложки;
  • Ікорка зі смаком креветки – 150 г.;
  • Майонез – 2 ст. ложки;
  • Твердий сир – 80 г.

Цікаво: Якщо ви не знаєте чим вразити коханого чи кохану у святкову вечерю, цей рецепт точно залетить їм у саме серденько. Знайомтесь – гункани.

Приготування страви:

1. Рис для суші вимийте декілька разів, доки вода не стане прозорою. Потім варіть рис у воді протягом 15-20 хвилин, доки він не стане м’яким. Після цього дайте рису вистоятися протягом 10 хвилин, щоб він став липким.

2. Підготуйте норі, розріжте її на прямокутники розміром близько 5х10 см.

3. Крабові палички розділіть на волокна за допомогою виделки.

4. Підготуйте начинку: змішайте волокна крабових паличок, майонез, ікру, соєвий соус, натертий твердий сир.

5. Вологими руками сформуйте невеликі кульки з рису та розташуйте їх на норі. Залиште невеликий відрізок норі незакритим.

6. На верхню частину рису покладіть підготовлено начинку з крабових паличок, та злегка притисніть, щоб вона прилипла до рису.

7. Викладіть гункани на деко, застелене пергаментом, та запікайте 10 хвилин до утворення зверху скоринки.

8. Подавайте гункани поки вони не охолонули на спеціальному підносі або тарілці. Додайте до страви соєвий соус, васабі та маринований імбир.