Лаваша на грилі - незвичайнийРЕЦЕПТ – Лаваша на грилі – незвичайний.

Смачний лаваш на грилі, який є аналогом домашньої шаурми із доступних інгредієнтів, хороший варіант для гриль-меню під час посиденьок із друзями на свіжому повітрі. Коли не хочеться заморочуватися маринуванням, підготовкою, та очікуванням шашлику а швидко приготувати щось і так, що пальчики оближеш.

Час приготування: 60 хвилин, на трьох осіб.

Інгредієнти:

  • Лаваш — 3 листи;
  • Помідор — 2 шт.;
  • Солодкий перець — 1 шт.;
  • Листя салату — 50 г;
  • Шинка — 100 г;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Твердий сир — 100 г;
  • Майонез — 100 г.

Пропонуємо рецепт лаваша на грилі з майонезом та часником, який доповнить смак томатів і болгарського перцю та надасть лавашу соковитості та виразного смаку.

Приготування страви:

1. Готуємо овочі для лаваша на грилі. Томат, солодкий перець і листя салату миємо і добре просушуємо. Важливо, щоб овочі та зелень були ідеально сухими. Волога — ворог хрусткої скоринки лаваша.

2. Помідори нарізаємо тонкими кільцями.

3. Солодкий перець очищаємо від серцевини та насіння. Нарізаємо тонкими смужками. Розгортаємо лист лаваша і змащуємо його по всій поверхні майонезом з часником.

4. Внизу викладаємо листя салату, зверху якого кладемо декілька смужок солодкого перцю.

5. Шинка має бути нарізана на тонкі слайси. Кладемо їх в наступний ряд, трохи вище від листя салату. Далі викладаємо кільця помідорів.

6.Твердий сир нарізаємо тонкими скибочками та викладаємо у верхній ряд на лаваші. За бажанням можна додати дрібку солі чи спецій, таких як орегано, тим’ян тощо. 

7. Починаємо скручувати лаваш. Спочатку робимо конверт, підгорнувши краї трьох сторін, а потім загортаємо лаваш у рулет.

8. Так само збираємо в шаурму два інші листи лаваша.

9. Кладемо лаваші на мангал і запікаємо з двох сторін до появи підсмаженої скоринки. Розрізаємо на дві частини та подаємо до столу.

Порада: Подавайте на стіл відразу після приготування. Доповніть нарізкою зі свіжих овочів, гілочкою томатів чері.