Скумбрия на гриле

Вам знадобиться:

– 4 скумбрії (свіжа чи заморожена)

– лимон

– цибулина

– свіжий та сушений базилік

– чорний мелений перець

– сіль

Порада: Перед тим як смажити рибу, подрібни петрушку, кріп, зелену цибулю, зубок часнику та начини зеленню внутрішні розрізи. У такий спосіб ти посилиш аромат страви.

Приготування:

1. Скумбрію промий, відріж голову, видали нутрощі. Ще раз промий, добре промокни паперовим рушником. Якщо риба заморожена – розморозь.

2. Зроби глибокий надріз уздовж хребта, але так, щоб риба не розпалася на половину.

3. Змішай чорний перець, базилік та сіль. Натріть цією масою рибу.

4. Лимон наріж тонкими кружальцями, цибулину – півкільцями.

5. Вклади цибулю та лимон у розрізи на череві та хребті.

6. Залиш маринуватись, бажано в прохолодному місці, на 3-4 години, можна більше.

7. Смажити рибу на ґратах над помірно гарячим вугіллям, почергово перевертаючи. Загальний час – 15-20 хвилин.

8. На гарнір підійдуть будь-які овочі та ароматні трави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.