Салат с зеленых помидоров с острым кетчупом чилиРЕЦЕПТ – Салат із зелених помідорів із гострим кетчупом чилі.

Якщо ви думали, що зелені помідори не смачні, це означає, що ви не їли взимку салат із зелених помідорів за нашим рецептом. Так, зелені помідори можуть бути дуже смачними, якщо правильно їх приготувати.

Секрет цього рецепту – маринад із кетчупом чилі. Зелені помідори самі по собі ще не мають такого насиченого смаку, тому вони повністю насичуються маринадом, а отже, смачний маринад – запорука успіху салату із зелених помідорів.

Час приготування: 90 хв. на двох людей.

Інгредієнти:

  • зелені помідори – 1 кг;
  • цибуля – 2 шт.;
  • кетчуп Чилі – 1 ст.л.;
  • вода – 0,5 л;
  • оцет – 0,5 склянка;
  • сіль – 3 ст. л.;
  • цукор – 5 чайних ложок;
  • лавровий лист;
  • перець запашний – 5 горошин;
  • чорний перець за смаком.

Приготування страви:

1. Насамперед підготуйте банки та кришки. Все має бути ретельно вимито та простерилізовано. Також помийте кілограм зелених помідорів та один болгарський перець.

2. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Помідори та перець поріжте тонкими слайсами. Все перемішайте. На дно банки покладіть лавровий лист, запашний перець та перець горошком. Розкладіть салат по банкам.

3. Готуємо маринад. У півлітра води додайте сіль, цукор та кетчуп чилі. Залежно від гостроти, яку ви любите, ви можете збільшити кількість кетчупу чилі. Ретельно перемішайте маринад, поставте його на середній вогонь та доведіть до кипіння. Коли маринад закипить, додайте оцет і зніміть з вогню. Розлийте маринад по банкам з помідорами.

4. Тепер обов’язковий етап, щоб банки добре стояли всю зиму – стерилізація. Поставте банки із салатом із помідорами в каструлю з водою (вода має бути десь до 1/3 від висоти банки), дно каструлі попередньо застелите рушником. Доведіть воду до кипіння та стерилізуйте банки з помідорами близько 20 хвилин. Закрийте банки щільно кришками.