Виноградний сік на зиму
РЕЦЕПТ – Виноградний сік на зиму.
Виноградний сік на зиму в домашніх умовах добре готувати зі своїх ягід, які гронами звисають із лози. Але з магазинних ягід напій вийде теж непоганим. Деякі вважають за краще готувати натуральний сік без додавання цукру, але це загрожує певними складнощами: такий доведеться довго стерилізувати, інакше він закисне. Ми пропонуємо рецепт підсолодженого напою, який консервувати значно простіше.
Час приготування: 30 хвилин на 12 порцій.
Інгредієнти:
- Виноград 3 кг;
- Цукор-пісок 150 г.
Приготування:
1. Підготуйте банки для соку. Вимийте їх з содою або з миючим засобом, що знежирює. Простерилізуйте будь-яким зручним способом. Кришки (бляшані або гвинтові) прокип’ятіть.
2. Виноград зніміть з гілочок, видаляючи пошкоджені ягоди. Маленькі гілочки можна залишити.
3. Перекладіть виноград у містку емальовану каструлю. Влийте трохи води (100-150 мл).
4. Поставте каструлю з виноградом на середній вогонь. Періодично перемішуйте дерев’яною ложкою роздавлюючи ягоди. Виноград дуже швидко почне давати сік. Доведіть майже до кипіння.
5. Відкиньте виноград на велике сито, підставивши під нього миску. Сік, що вийшов, процідіть через 2-4 шари марлі в чисту емальовану каструлю. Додайте цукор.
6. Поставте каструлю з виноградним соком на середній вогонь. Доведіть до кипіння. Варіть 5-7 хвилин знімаючи піну.
7. Розлийте виноградний сік по підготовленим банкам і одразу закатайте. Переверніть, накрийте товстим пледом і дайте повністю охолонути.
Leave a Reply