"Золотисте" сало в цибулинніРЕЦЕПТ – “Золотисте” сало в цибулинні.

Сало в цибулинні – сало це те, без чого неможливо уявити українську кухню. Способів його приготування існує стільки ж, скільки сімей в Україні. Дуже смачним і ніжним виходить сало в цибулевому лушпинні. Готується закуска просто і завжди виходить з першого разу.

Порада: сало рекомендується брати з м’ясними прожилками – тоді буде набагато смачніше. Для розсолу використовуйте бутильовану, а не водопровідну воду.

Час приготування: 35 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Сало 500 г;
  • Цибулиння цибулі 10 г;
  • Часник 5 зубчики;
  • Спеції та за смаком (перець чилі, хмелі-сунелі).
  • Вода 1 л;
  • Цукор 1 чайн. л;
  • Сіль 2 чайн. л;
  • Лавровий лист 2 шт;
  • Перець горошком 10 шт.

Приготування страви:

1. Влийте воду в каструлю, додайте цукор, сіль, лавровий лист і перець горошком. Доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини, поки сіль не розчиниться.

2. Цибулеве лушпиння промийте кілька разів, щоб прибрати бруд. Викладіть у каструлю з гарячим розсолом. 

3. Поверх лушпиння викладіть шматочки сала. Потім накрийте каструлю мискою меншого розміру. 

4. Поверніть на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 15 хвилин.

5. Поставте каструлю в холодильник на добу.

6. Дістаньте шматочки сала з розсолу і обсушіть серветками. Часник пропустіть через прес і змішайте з улюбленими спеціями.

7.  Натріть прянощами сало з усіх боків. Потім наріжте тонкими шматочками і насолоджуйтеся.