“Золотисте” сало в цибулинні
РЕЦЕПТ – “Золотисте” сало в цибулинні.
Сало в цибулинні – сало це те, без чого неможливо уявити українську кухню. Способів його приготування існує стільки ж, скільки сімей в Україні. Дуже смачним і ніжним виходить сало в цибулевому лушпинні. Готується закуска просто і завжди виходить з першого разу.
Порада: сало рекомендується брати з м’ясними прожилками – тоді буде набагато смачніше. Для розсолу використовуйте бутильовану, а не водопровідну воду.
Час приготування: 35 хвилин для 4-х людей.
Інгредієнти:
- Сало 500 г;
- Цибулиння цибулі 10 г;
- Часник 5 зубчики;
- Спеції та за смаком (перець чилі, хмелі-сунелі).
- Вода 1 л;
- Цукор 1 чайн. л;
- Сіль 2 чайн. л;
- Лавровий лист 2 шт;
- Перець горошком 10 шт.
Приготування страви:
1. Влийте воду в каструлю, додайте цукор, сіль, лавровий лист і перець горошком. Доведіть до кипіння і варіть 2-3 хвилини, поки сіль не розчиниться.
2. Цибулеве лушпиння промийте кілька разів, щоб прибрати бруд. Викладіть у каструлю з гарячим розсолом.
3. Поверх лушпиння викладіть шматочки сала. Потім накрийте каструлю мискою меншого розміру.
4. Поверніть на вогонь, доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні 15 хвилин.
5. Поставте каструлю в холодильник на добу.
6. Дістаньте шматочки сала з розсолу і обсушіть серветками. Часник пропустіть через прес і змішайте з улюбленими спеціями.
7. Натріть прянощами сало з усіх боків. Потім наріжте тонкими шматочками і насолоджуйтеся.
Leave a Reply