Безглютеновый хлебРЕЦЕПТ – Безглютеновий хліб.

Безглютеновий хліб – це відмінне рішення для тих, хто стикається з непереносимістю глютена, що міститься в пшениці та деяких інших злакових. Такий хліб стане у нагоді не тільки людям з чутливістю до глютену, а й тим, хто хоче внести різноманітність у свою дієту і спробувати щось нове.

Час приготування: 60 хвилин (додатково 6 годин).

Інгредієнти:

  • Гречка зелена 1 склянка;
  • Пшоно 1 склянка;
  • Лляне насіння 5 ст.л;
  • Вода 1 склянка;
  • Кокосова олія 2 ст.л;
  • Сода 1 ч. л;
  • Насіння соняшнику 100 г;
  • Гарбузове насіння 100 г;
  • Насіння чіа 50 г;
  • Куркума 1 ч. л;
  • Насіння кмину 2 ч.л;
  • Коріандр 1 ч. л;
  • Сіль 1 ч. л;
  • Сык лимона 1 ч.л.

Приготування страви:

1. Зелену гречану крупу і пшоно ретельно промити і перекласти в миску. Залити холодною водою та залишити на ніч.

2. Вранці злити зайву воду і перекласти пшоно з гречаною крупою в блендер і подрібнити. Текстура хліба залежатиме від ступеня подрібнення (краще обрати середню).

3. Насіння льону для хліба також подрібнити в блендері і змішати їх з холодною водою. Залишити на 15 хв. З’єднати в мисці подрібнене насіння льону з пшоном і зеленою гречкою.

4. Додати всі підготовлені інгредієнти (насіння льону, чіа, соняшникове насіння та гарбузове, кокосове масло). Відкласти трохи насіння для обсипання хліба зверху. Всипати сіль, куркуму, коріандр та кмин.

5. Соду погасити невеликою кількістю оцту або лимонного соку і додати до інших продуктів. Замісити зернове безглютенове тісто, щоб усі компоненти перемішалися між собою.

6. Форму для випічки вистелити пергаментом. За бажанням його можна змастити невеликою кількістю олії.

7. Перекласти підготовлену зернову суміш, рівномірно розподіливши її в формі. Зверху посипати хліб насінням, що залишилося.

8. Випікати хліб у духовці, розігрітій до 180 градусів, щонайменше годину.