Імбирне печивоРЕЦЕПТ – Імбирні пряники.

Ароматні імбірні пряники до Різдва. Тісто для медових пряників просто супер. Приготувати м’які пряники досить просто. Такі пряники у багато разів смачніші за магазинні, вони товсті і м’які. До речі, завдяки меду довго не черствіють.

Інгредієнти:

  • 150 гр. вершкового масла;
  • 60 гр. меду;
  • 0,25 кг. цукру;
  • 2 яйця;
  • по 1 ч. л. меленої кориці, імбирного кореня, соди;
  • борошно (орієнтуватися за консистенцією тіста).

Приготування пряників:

1. Для підготовки треба використовувати емальовану каструльку. Змішати в ємності масло, мед, цукор, яйця, прянощі. Прогріти вміст на середній температурі, помішуючи лопаткою. Коли цукор розчиниться, ввести соду. Якщо вміст пригоратиме або прилипатиме, вогонь краще зменшити до мінімального. Прогріти ще пару хвилин і відставити вистигати. Буде достатньо 15 хвилин.

2. У рідку заготовку потроху додавати борошно, невеликими частинами, просіваючи крізь сито. Замішувати спочатку лопаткою, а коли тісто стане досить густим, – вимішувати на столі або дошці. Підсипати борошно стільки, скільки знадобиться для отримання повітряного, слухняного тіста.

3. Відрізати трохи і розкачати до 7 мм. Формочками вирізати пряники. Повторити з усім тістом.

4. На деко, застелене пергаментом, розкласти заготовки для пряників. Між печивом дотримуватися дистанції від 1 см – пряники можуть злипнутися між собою, коли будуть підходити в духовці.

5. Пекти при 180 ° С 10-12 хвилин. Залишити охолонути хвилин 10 і десерт готовий до подачі.