Імбирне печиво з корицею: ну дуже смачне
РЕЦЕПТ – Імбирне печиво з корицею: ну дуже смачне.
Рецепт випічки з імбиру і житнього борошна – це дуже смачно. Ця смакота з приємним ароматом, яку печуть всією сім’єю напередодні святкових днів. Ця традиція прийшла з далеких століть, дуже зближує сім’ї і робить свята світлими, затишними і казковими.
Час приготування: 62 хвилини.
Інгредієнти:
- Масло вершкове — 100 гр.,
- Мед — 100 гр.,
- Цукровий пісок — 100 гр.,
- Пшеничне борошно — 150 гр.,
- Житнє борошно — 150 гр.,
- Сода — 0,5 ч. ложки,
- Кориця — 0,5 ч. ложки,
- Мелений імбир — 0,5 ч. ложки,
- Кардамон — 1/4 ч. ложки,
- Молоко — 50 мл.
Глазур:
- Курячий білок — 1 шт.,
- Цукрова пудра — 150 гр.,
- Сік лимона — 1-2 ч. ложки.
Приготування страви:
1. У глибокій мисці змішати сухі інгредієнти: спеції, борошно, сіль, добре перемішуємо.
2. В ополоник викладаємо мед, додаємо цукровий пісок і вершкове масло, ставимо на вогонь, нагріваємо до повного розчинення цукру.
3. Тепер гарячу суміш поетапно вливаємо в борошно і замішуємо тісто. Трохи вливаємо молоко, це необхідно для того, щоб регулювати густоту. М’яке, еластичне, не липнущее до рук тісто, загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник.
4. Дістаємо тісто, відрізаємо частинами і розкачуємо тонкими пластами. Нагріваємо духовку до 180 градусів. Коли тісто розкатали, з допомогою формочок видавлюємо заготовки. Викладаємо на деко і відправляємо в духовку на 10 хвилин. Час випікання у всіх різне, так як різна потужність нагріву плити.
5. Робимо глазур. Збиваємо білок, цукрову пудру і лимонний сік. Прикрашаємо наші солодощі за смаком.
Leave a Reply