Закуска по-грузинськи з гострого перцю

РЕЦЕПТ – Закуска по-грузинськи з гострого перцю.

Приготований на зиму гіркий перець по-грузинськи підкорить будь-якого своїм привабливим ароматом і пряно-гострими смаковими якостями.

Час приготування: 1 – година. Порція розрахована на одну 0,5-0,75 літрову банку.

Вам знадобиться:

  • 4 штуки –  часникових зубки,
  • 500 грам – гіркого перцю,
  • 2 штуки -гвоздики,
  • Кілька гілок – базиліка,
  • 3 горошини – чорного перцю,
  • 2 листка – хріну,
  • 4 чайні ложки – солі,
  • 2 столові ложки – цукру,
  • 1 чайна ложка – 9% оцту.

Приготування страви:

1. Стручки перцю миємо та добре обсушуємо. Від їх м`якоті відрізаються сухі хвостики.

2. У чисту суху банку кладемо всі прянощі, а також нарізаний маленькими шматочками лист хрону.

3. Потім до банки закладаємо перець.

4. У банку заливається тільки що скипіла рідина, ємність прикривається кришкою і настоюється протягом 30 хвилин.

5. Отриману рідину зливаємо в каструлю, змішуємо з сіллю, цукром, доводимо до кипіння.

6. Заготовки заливаються отриманим маринадом на 10 хвилин. Потім маринад знову зливається, кип`ятиться і знову заливаємо до перців.

7. Процедуру повторюємо ще раз, але перед тим, як залити рідину в банки, в неї слід додати оцет.

8. Закатуємо банки та охолоджуємо.