Закуска по-грузинськи з гострого перцю
РЕЦЕПТ – Закуска по-грузинськи з гострого перцю.
Приготований на зиму гіркий перець по-грузинськи підкорить будь-якого своїм привабливим ароматом і пряно-гострими смаковими якостями.
Час приготування: 1 – година. Порція розрахована на одну 0,5-0,75 літрову банку.
Вам знадобиться:
- 4 штуки – часникових зубки,
- 500 грам – гіркого перцю,
- 2 штуки -гвоздики,
- Кілька гілок – базиліка,
- 3 горошини – чорного перцю,
- 2 листка – хріну,
- 4 чайні ложки – солі,
- 2 столові ложки – цукру,
- 1 чайна ложка – 9% оцту.
Приготування страви:
1. Стручки перцю миємо та добре обсушуємо. Від їх м`якоті відрізаються сухі хвостики.
2. У чисту суху банку кладемо всі прянощі, а також нарізаний маленькими шматочками лист хрону.
3. Потім до банки закладаємо перець.
4. У банку заливається тільки що скипіла рідина, ємність прикривається кришкою і настоюється протягом 30 хвилин.
5. Отриману рідину зливаємо в каструлю, змішуємо з сіллю, цукром, доводимо до кипіння.
6. Заготовки заливаються отриманим маринадом на 10 хвилин. Потім маринад знову зливається, кип`ятиться і знову заливаємо до перців.
7. Процедуру повторюємо ще раз, але перед тим, як залити рідину в банки, в неї слід додати оцет.
8. Закатуємо банки та охолоджуємо.


Leave a Reply