Чесночные булочки - маленькие хлебцы по-украинскиРЕЦЕПТ – Часникові булочки – маленькі хлібці по-українськи.

Пампушки – це маленькі круглі булочки з дріжджового тіста без начинки, рясно вимочені в часниковому соусі. Саме часник надає їм запам’ятати смак. Часниковий аромат, що супроводжує ці маленькі булочки, миттєво збуджує апетит. Рецепт їхній простий і сподобається багатьом. Часникові булочки хороші в будь-якій ситуації: їх подають замість хліба на обід, ставлять серед закусок на святковий стіл, готують день у день, зберігши рецепт у сімейній кулінарній книзі.

Час приготування: 140 хвилин для 6-х людей.

Інгредієнти:

  • Молоко жирністю 2,5% – 1 склянка,
  • Вершкове масло жирністю 82% – 100 грамів,
  • Яйце – 1 штука,
  • Дріжджі – 2 чайні ложки,
  • Часник – 5 зубчиків,
  • Борошно – 500 грамів,
  • Сіль за смаком,
  • Цукор – 100 грамів.

Приготування страви:

1. Муку висипте у велику миску, в якій замішуватимете тісто.
2. Молоко трохи підігрійте, додайте цукор і дріжджі. Поставте суміш у тепле місце, щоб дріжджі розійшлися.
3. Готову суміш з’єднайте з борошном.
4. Додайте в суміш яйце, добре перемішайте і накрийте плівкою або рушником. Залишіть тісто підніматися на 1 годину.
5. Олію розтопіть до кімнатної температури, часник очистіть, пропустіть через часнику і змішайте з маслом, посоліть.
6. Готове тісто викладіть на припилений борошном стіл і добре обомніть.
7. Тісто розкотіть у прямокутник, робитимемо рулет.
8. Змастіть тісто часниковою олією.
9. Згорніть тісто в рулет, гострим ножем наріжте його на шматочки товщиною 3-4 см. Викладіть їх на деко або в жароміцний посуд, тільки не дуже щільно, булочки збільшаться в духовці. Випікайте при 180°С 25-30 хвилин.
10. Булочки готові!