Фунчоза з куркою та овочамиРЕЦЕПТ – Фунчоза з куркою та овочами.

Фунчоза – традиційна страва азійської кухні, яку ще називають скляною локшиною. Вона не розварюється, а після приготування стає прозорою, наче скляні нитки, але водночас м’якою.

Важливо: щоб вибрати якісну локшину, вивчіть склад на пакованні. Оригінальний продукт виготовлюють з крохмалю бобових, відомих нам, як маш. Ще рідко можуть додавати картопляний крохмаль чи з солодкої картоплі. Якщо ж у складі є кукурудзяний крохмаль, це каже про недобросовісного виробника і варто продовжити пошуки якісної локшини. 

Час приготування: 50 хв для 2 осіб.

Вам знадобиться:

  • Фунчоза 200 г;
  • Філе куряче 400 г;
  • Цибуля ріпчаста 1 шт;
  • Морква 1 шт;
  • Перець болгарський 1 шт;
  • Огірок свіжий 2 шт;
  • Часник 3 зубки;
  • Соус соєвий 4 ст. л;
  • Олія 50 г;
  • Паприка солодка мелена 1 ч. л;
  • Перець чорний мелений;
  • Сіль;
  • Кунжут.

Приготування страви:

1. Фунчозу залийте окропом і залиште на п’ять хвилин. Потім відкиньте її на друшляк, промийте під холодною водою та залиште, щоб рідина стекла.

2. Куряче філе промийте та обсушіть. Наріжте соломкою.

3. Овочі помийте і почистьте.

4. Цибулю наріжте півкільцями, перець болгарський – соломкою, моркву натріть по-корейськи на тертці. Часник і зелень подрібніть, огірки наріжте соломкою.

5. На розпечену сковороду налийте половину олії. Викладіть куряче філе та обсмажте на сильному вогні до золотавої скоринки. Перекладіть його до миски і закрийте.

6. Налийте на цю сковороду олію. Викладіть цибулю, моркву, часник та обсмажте на середньому вогні до м’якості.

7. Додайте болгарський перець, соєвий соус, паприку, чорний перець, посоліть та обсмажте ще п’ять хвилин.

8. З’єднайте куряче філе, обсмажені овочі, зелень, огірки та фунчозу. Перемішайте. Викладіть на тарілку і посипте кунжутом.