Зефір з фруктового сокуРЕЦЕПТ – Зефір з фруктового соку.

Домашні солодощі не поступаються магазинним за смаком і часто є кориснішими, адже кількість цукру та інших інгредієнтів ви можете контролювати самі. То ж якщо вам захотілося чогось вміру солоденького і смачного, таще й надзвичайно красивого, то скористайтеся цим рецептом.

Час приготування: 40 хв. • 4 порції.

Вам знадобиться:

  • Желатин 10 г;
  • Цукор 220 г;
  • Лимонна кислота дрібка;
  • Цукрова пудра 1 ст. л;
  • Крохмаль кукурудзяний 0,5 ст. л;
  • Сік апельсина 120 мл.

Приготування страви:

1. Спочатку потрібно підготувати квадратну або прямокутну форму. Злегка змащуємо її водою та застеляємо харчовою плівкою. Плівку змащуємо олією без запаху.

2. Потім у глибоку тарілку всипаємо желатин і вливаємо 60 мл апельсинового соку. Желатин має набухнути.

3. Готуємо сироп. Для цього в сотейник всипаємо цукор і вливаємо 60 мл соку. Можна додати дрібку лимонної кислоти. Усе перемішуємо і ставимо на вогонь.

4. Безперервно перемішуючи сироп, доводимо його до кипіння і знімаємо з вогню.

5. Паралельно з цим на водяну баню відправити желатин. Він має стати рідким.

6. Желатинову масу збити міксером. Спочатку на мінімальній швидкості. Після цього маленькою цівкою вливаємо цукровий сироп. Масу збивати не припиняємо а навпаки збільшуємо швидкість.

7. Масу збивати доти, поки вона не стане густою та пухкою. Можна додати харчовий барвник для яскравості.

8. Приготовану масу відправляємо у формочку. Розрівнюємо основу для зефіру лопаткою. Накриваємо в контакт харчовою плівкою, змащеною олією. Ставимо в холодильник до повного охолодження на декілька годин.

9. В окремій ємності змішуємо крохмаль і цукрову пудру. Нею посипаємо робочу поверхню. Відправляємо сюди зефір. Посипаємо його сумішшю цукрової пудри і крохмалю. Розрізаємо зефір на маленькі акуратні шматочки.

10. Зефір готовий!