З Грузії: рецепт смачної, гострої аджики на зиму
РЕЦЕПТ – З Грузії: рецепт смачної, гострої аджики на зиму.
Грузини рекомендують приготувати цю ароматну та гостру аджику. Вона добре поєднується з м’ясними стравами, першими стравами, і добре підходить як гарнір. Для приготування 5 літрів аджики варто приготувати таку кількість продуктів.
Час приготування: 180 хвилин.
Інгредієнти:
- Томати – 6 кг.;
- Кислі яблука – 1 кг.;
- Свіжа морква – 1 кг.;
- Цибуля – 1 кг.;
- Солодкий перець – 1,5 кг.;
- Гострий перець – 7 шт.;
- Свіжий часник – 300 грам;
- Соняшникова олія – 1 склянка;
- Білий цукор – 250 грам;
- Кухонна сіль – 120 грам;
- Оцет – 50 мл.
Приготування закруток:
1. Всі продукти потрібно добре вимити, нарізати і пропустити через м’ясорубку. Якщо хочете, щоб продукт вийшов гострим, насіння з гострого перцю видаляти не варто.
2. Часник перекрутити окремо, його потрібно буде додавати наприкінці.
3. Проваріть овочі протягом 90 хвилин.
4. Додайте спеції, і варіть ще пів години.
5. Додайте часник і варіть ще хвилин п’ятнадцять.
6. Додайте столовий оцет, проваріть хвилин п’ять і розлийте в стерильні банки.
Смачного!
Leave a Reply