Смажений картопляний млинець: просто та швидкоРЕЦЕПТ – Смажений картопляний млинець: просто та швидко.

Лефсе – одна з найвідоміших та улюблених страв у Норвегії. На сковороді можна готувати не тільки ароматну та апетитну смажену картоплю, але й інші смачні страви з картоплі. Наприклад, хрусткий смажений картопляний млинець-лефсе по українськи. Все дуже просто і легко.

Час приготування: 20-30 хвилин для 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • Картопля – 4 шт. (великі),
  • Яйця – 2 шт.,
  • Зелена цибуля та зелень (пучок),
  • Сіль, перець, спеції, ароматні трави.

Приготування страви:

1. Картоплю трем на великій тертці, трохи солимо, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Віджимаємо картопляну масу від зайвої рідини. Зелена цибуля і за бажанням кріп – картопля дуже його поважає, дрібно ріжемо. Яйця збиваємо віночком із сіллю, перцем, ароматними травами до смаку.

2. Розігріваємо трохи рослинної олії в сковороді, викладаємо рівним шаром картопля, трохи її утрамбовуємо і виливаємо зверху яєчну масу. Смажимо на невеликому вогні під кришкою близько 10 хвилин.

3. За допомогою плоскої страви перевертаємо коржик і смажимо другий бік до готовності. Кришкою не накриваємо, що верхня сторона, картопляна, залишилася хрусткою.

4. Ділимо коржик на порції і подаємо зі сметаною, до салатів зі свіжих овочів, намазками з плавленого сирку та часнику та з будь-якими іншими стравами.

5. Найкраще смакує ця страва гарячою, але і в прохолодному вигляді картопелька теж смачна. Хоча скоринка вже не буде такою хрумкою.

Смачного!