Смажені баклажани з часником на зимуРЕЦЕПТ – Смажені баклажани з часником на зиму.

Баклажани з часником на зиму – це найвдаліше поєднання. Смак цієї страви покоряє мільйони гурманів. Готувати закуску достатньо швидко й не вимагає багато зусиль. Родина та гості будуть в захваті від цієї ароматної страви. Домашні закрутки.

Час приготування: 90 хвилин.

Інгредієнти:

  • Баклажани – 5 кг.,
  • Перець солодкий – 1,5 кг.,
  • Перець гострий – 3 шт.,
  • Часник чищений – 1,5 скл.,
  • Оцет 6% – 1,5 скл.,
  • Олія соняшникова.

Приготування закрутки:

1. Баклажани промийте та наріжте кружальцями. Злегка посоліть та залиште на деякий час, щоб вони прибрали гіркоту.  Потім промийте, просушіть паперовим рушником та обсмажте в олії до золотистого кольору.

2. Часник та перець пропустіть крізь м’ясорубку. Додайте оцет та олію.

3. Поставте на вогонь та дайте закипіти й варіть 5 хвилин. Смажені баклажани покладіть в банки шарами. Кожен шар заливайте маринадом.

4. Стерилізуйте протягом 7 хвилин та закатайте.

Смачного!