Смажені вареники зі свининою
РЕЦЕПТ – Смажені вареники зі свининою.
Смажені вареники – приготуйте знайоме блюдо по-новому. Хрумка скоринка вареників дарує особливу пікантність, а начинка залишається неймовірно смачною. Готові вареники можна подавати із сметаною, смаженою цибулею, маслом, шкварками або іншим соусом.
Час приготування: 210 хвилин для 3-х людей.
Інгредієнти:
- Свинина (грудинка) — 300 г.,
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.,
- Морква — ½ шт.,
- Майонез — 50 г.,
- Часник — 2 зубки,
- Вода — 200 мл.,
- Салатні листки — 50 г.,
- Помідори — 50 г.,
- Сіль, перець — до смаку,
- Лавровий листок — 1 шт.
Тісто для вареників:
- Борошно — 1,5 склянки,
- Майонез — 1 ст. л.,
- Молоко — ½ склянки,
- Сіль — ½ ч. л.,
- Олія — 350 мл.
Приготування страви:
1. Підготувати всі потрібні інгредієнти.
2. Грудинку нашпигувати часником, посолити, поперчити, натерти майонезом. Викласти у форму для запікання з морквою, цибулею та лавровим листком, додати води. Накрити щільно фольгою і запікати в духовці 2,5 години за температури 160 градусів. Дати охолонути.
3. Для тіста: змішати тепле молоко, сіль, борошно, майонез і замісити тісто. Замотати в плівку й поставити на 30 хвилин відпочивати на холод.
4. М’ясо з овочами подрібнити виделкою та ножем.
5. Розкачати тісто завтовшки 3 мм. Витиснути круги. У центр покласти начинку, защипнути.
6. Вареники смажити в олії до готовності 2-3 хвилини.
7. Подавати зі свіжим хрустким салатом і помідорами, соусом.
Смачного!
Leave a Reply