Смажені вареники зі свининоюРЕЦЕПТ – Смажені вареники зі свининою.

Смажені вареники – приготуйте знайоме блюдо по-новому. Хрумка скоринка вареників дарує особливу пікантність, а начинка залишається неймовірно смачною. Готові вареники можна подавати із сметаною, смаженою цибулею, маслом, шкварками або іншим соусом.

Час приготування: 210 хвилин для 3-х людей.

Інгредієнти:

  • Свинина (грудинка) — 300 г.,
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.,
  • Морква — ½ шт.,
  • Майонез  — 50 г.,
  • Часник — 2 зубки,
  • Вода — 200 мл.,
  • Салатні листки — 50 г.,
  • Помідори — 50 г.,
  • Сіль, перець — до смаку,
  • Лавровий листок — 1 шт.

Тісто для вареників:

  • Борошно — 1,5 склянки,
  • Майонез  — 1 ст. л.,
  • Молоко — ½ склянки,
  • Сіль — ½ ч. л.,
  • Олія — 350 мл.

Приготування страви:

1. Підготувати всі потрібні інгредієнти.

2. Грудинку нашпигувати часником, посолити, поперчити, натерти майонезом. Викласти у форму для запікання з морквою, цибулею та лавровим листком, додати води. Накрити щільно фольгою і запікати в духовці 2,5 години за температури 160 градусів. Дати охолонути.

3. Для тіста: змішати тепле молоко, сіль, борошно, майонез і замісити тісто. Замотати в плівку й поставити на 30 хвилин відпочивати на холод.

4. М’ясо з овочами подрібнити виделкою та ножем.

5. Розкачати тісто завтовшки 3 мм. Витиснути круги. У центр покласти начинку, защипнути.

6. Вареники смажити в олії до готовності 2-3 хвилини.

7. Подавати зі свіжим хрустким салатом і помідорами, соусом.

Смачного!