Щі зі свіжої капусти з куркою та квасолею
РЕЦЕПТ – Щі зі свіжої капусти з куркою та квасолею.
Наваристі щі з свіжої капусти смачно готувати з різними видами м’яса: куркою, свининою, яловичиною. Щі – це обов’язково капуста, спеції, зелень, м’ясний або овочевий бульйон та сметана. В залежності від варіації приготування щів – овочі можна використовувати будь-які.
Час приготування: 74 хвилини.
Інгредієнти:
- Куряче м’ясо – 400 грам,
- Зелень – 50 грам,
- Вода – 2 літри (можна замінити на готовий бульйон),
- Квасоля – 100 грам,
- Картопля – 300 грам,
- Сіль за смаком,
- Капуста – 300 грам білокачанної,
- Солодкий перець – половина,
- Прянощі за смаком,
- Морква – 2 шт.,
- Помідор – 1 шт.,
- Цибуля – 1 шт.
Порада: Для приготування не рекомендується використовувати капусту ранніх сортів. Особливу ізюминку додасть супу квасоля. В рецепті пропонується використовувати сиру, але при бажанні можна замінити її на консервовану, що значно скоротить час приготування.
Приготування страви:
1. Замочити на ніч квасолю. Для цього додати бобів пів-ложки солі і залити водою. Рідини можна додавати побільше, так як квасоля її добре вбере.
2. За ніч продукт набухне. Злити брудну воду і промити боби. Залити чистою водою і поварити на повільному вогні близько 40 хвилин. Час приготування бобів залежить від їх свіжості, ніж свіже, тим швидше вони зваряться. Готовність перевіряти виделкою. Квасоля повинна ламатися, але не м’ятися, а на смак залишатися трохи жорсткою. Повної готовності вона досягне в процесі варіння супу. Злити воду і остудити боби.
3. Залити курку водою. Утворюється зняти пінку. Підсолити.
4. Насипати нашатковану капусту. Шматки повинні бути дрібними. Додати квасолю.
5. Коли вміст закипить, зменшити вогонь на мінімум і закрити кришкою. Варити чверть години.
6. Морквину натерти на тертці, рекомендується використовувати велику. Цибулю нашаткувати дрібніші. Відправити овочі в суп. При бажанні їх можна попередньо підсмажити.
7. Картоплю нарізати. Отримані кубки пересипати в бульйон. Додати дрібно нарізані помідори і солодкий перець.
8. Насипати нашатковану зелень і перемішати. Взимку можна використовувати заморожену. Для щів ідеально підходять кріп і базилік. Посипати прянощами, перемішати і поварити кілька хвилин.
Подавайте борщ гарячими зі свіжим хлібом або чорними грінками.
Leave a Reply