М’ясо по-французьки - перевірена класикаРЕЦЕПТ – М’ясо по-французьки – перевірена класика.

Гаряча страва до святкового столу — м’ясо по-французьки. Хто зможе встояти перед ніжними шматочками свинини, запеченими під сиром із цибулею та помідорами. Добре перевірена класика. Рецепт м’яса по-французьки не складний, а результат — неперевершений.

Час приготування: 95 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • Свинина без кістки — 600 г.;
  • Цибуля ріпчаста — 3 шт.;
  • Твердий сир — 150 г.;
  • Олія — 1 ст.л.;
  • Помідори — 3 шт.;
  • Майонез  — 3 ст. л.

Приготування страви:

1. Промийте під проточною водою і просушіть серветками м’ясо.

2. Нарізати свинину варто поперек волокон тонкими скибочками. Нам потрібні слайси завтовшки 1 см. Викладіть м’ясо на дошку, накрийте харчовою плівкою та відбийте кулінарним молотком. Так під час запікання воно буде ніжним на смак. Кожен шматочок посоліть та поперчіть з обох боків. Можна додати улюблених приправ.

3. Очистіть ріпчасту цибулю і наріжте півкільцями середньої товщини. Щоб кожне кільце не було занадто тонким, але й не занадто товстим. Далі потрібно пом’яти нарізану цибулю руками впродовж 30 секунд. Також можна вимочити в окропі протягом 10 хвилин (так у цибулі зникне її різка гірчинка).

4. Потім починаємо різати помідори. За формою — кружечки середньої товщини.

5. Натираємо сир на крупній тертці. Він прекрасно доповнить м’ясо по-французьки, створивши апетитну сирну скоринку. Обирайте сорт, який вам до вподоби.

6. Застеліть деко чи велику форму для випікання пергаментним папером, викладіть м’ясо.

7. Викладаємо на відбивні півкільця цибулі, так, щоб вкрити всю площу м’ясних шматочків. Потім викладаємо кружечки помідорів.

8. Змащуємо помідори майонезом. Щедро посипаємо тертим сиром зверху і змащуємо ще раз майонезом. Можна змішати тертий сир із майонезом в окремій піалці та вже такою масою викладати на свинячі відбивні.

9. Ставимо страву в духовку на 30-40 хвилин за температури 200 градусів. Перевірте готовність м’яса, розрізавши його. Всередині воно має бути без червоних прожилок, але соковитим.

Подаємо м’ясо по-французьки гарячим. Можна посипати дрібно нарізаною зеленою цибулею. Розкладаючи на тарілки, обережно беріть шматочки знизу, щоб не порушити цілісність прошарків страви.