Картофель "Французский поцелуй"РЕЦЕПТ – Картопля “Французький поцілунок”.

У кожній порції (картопля у мундирі без соусу): 114 калорій, 3 г білка, 25 г вуглеводів, 1 г жиру, 2,5 г клітковини.

Вам знадобиться:

  • 4 картоплини середнього розміру (очищені або в шкірці)
  • Сіль (можна використовувати ароматизовану) або ваші улюблені трави.

Порада: Встежити за температурою в духовці складно, тому є ризик, що картопля вийде або недостатньо хрусткою, або пересушеною. Якщо картопля у вас не задалася, наступного разу використовуйте деко темніше для більш хрусткої картоплі, і світліше – щоб її не пересушувати.

Приготування страви:

1. Змастіть лист маслом. Майте на увазі, що від приготування картоплі за цим рецептом деко з часом стає непридатним, тому улюблене деко краще не використовувати. Наріжте картоплю соломкою будь-якої товщини. Викладіть її на лист шаром в одну скибочку. Розігрійте духовку до 220 градусів.

2. Для тонких скибочок: запікайте 10 хвилин, потім переверніть картоплю і печіть ще 5 хвилин (або до тих пір, поки скибочки не стануть хрусткими, а всередині — м’якими).

3. Для товстих скибочок: запікайте 15 хвилин, потім переверніть картоплю і печіть ще 10 хвилин (або до тих пір, поки скибочки не стануть хрусткими, а всередині – м’якими).

4. Перед тим, як дістати картоплю з духовки, злегка збризкайте її водою, посоліть до смаку і посипте травами. Закрийте дверцята духовки на кілька секунд, щоб випарувалася вода – тоді сіль прилипне до картоплі. Дістаньте з духовки та подайте гарячою до столу разом із соусом.

Розраховано на 4 порції.