Суп с запеченным луком по французскиРЕЦЕПТ – Суп із запеченою цибулею по французьки.

Цибулевий суп – гордість французької кухні. Ця страва стане справжнім відкриттям не лише через свій ніжний вишуканий смак, а й завдяки великій кількості вітамінів та корисних мікроелементів, які містить цибуля. Готуйте правильно та корисно!

Час приготування: 50 хвилин на 4 особи.

Інгредієнти:

  • Бульйон або вода – 630 г.
  • Цибуля ріпчаста – 360 г.
  • Цибуля-порей – 150 г.
  • Майонез – 150 г.
  • Вершкове масло – 60 г.
  • Хліб (сухарики) – 15 г.
  • Сіль, цукор, перець, коріандр, чебрець – по 3 г.
  • Часник – 2 зубчики.

Приготування страви:

1. У сотейнику карамелізувати цибулю-порей: обсмажити її на вершковому маслі, додати цукор і протушкувати.

2. Спеції потовкти у ступці з часником. Цибулю ріпчасту посипати спеціями і запекти у фользі при температурі 180°С.

3. До запеченої та карамелізованої цибулі додати майонез і воду. Збити в блендері до однорідної текстури, потім протерти через сито.

4. При подачі посипати смаженими сухарями.

Порада: Класичний французький цибульний суп готують на яловичому бульйоні. Бульйон, як і основний інгредієнт, багато в чому визначає смак страви. Полегшена версія супу – на курячому бульйоні. Вегетаріанська – на овочевому або на воді. Для посилення смаку та аромату, а також надання супу пікантності, на цьому етапі можна додати трохи сухого білого вина, коньяку, хересу або бренді. Настоюйте страву під закритою кришкою кілька хвилин.