Форми для випікання пасок своїми руками – швидко та зручно!
Напередодні приготування пасок багатьох цікавить питання як обійтися в домашніх умовах без покупних форм. Тим більше, що не завжди їх можна купити – з різних причин.
Щорічно домогосподарки печуть паски. Колись давно тісто викладалося у формочки із металу. Сьогодні ж можна вибрати різні форми, наприклад, з силікону, паперові, вони користуються особливою популярністю. Паперові формочки домогосподарки вибирають через їхню практичність і зручність. Також таку форму можна зробити своїми руками – це не важко.
Саморобні паперові форми для випікання пасок
Для їх створення використовуйте будь-який харчовий папір. Виріжте коло, зробивши надрізи до центру. Підігніть краї по надрізах, закріпіть стаканчик, що вийшов, степлером. Перед використанням промажте саморобну паперову форму олією.
Погодьтеся, з такої різноманітності завжди можна вибрати ті форми для пасок, які стануть для вас ідеальними. Залишається лише вибрати рецепт смачних пасок, дочекатися Чистого Четверга, завести тісто – і братися за справу! Ну а у світлу Христову Неділю можна буде пригощати друзів та рідних смачною та гарною випічкою, випеченою своїми руками.
Зазначимо, що при використанні будь-яких форм ставити їх на випічку слід у певному порядку: у глибину духовки – паски великого розміру, з краю – маленькі. Так зручніше стежити за приготуванням і діставати спечені раніше маленькі паски, не турбуючи великих.
Чи потрібно змащувати паперову форму
Варто окремо сказати про те змащення паперової форми. Це не обов’язково, проте це можна зробити для наступних цілей:
- сумішшю збитого жовтка і теплої води – змащуємо за допомогою пензлика, щоб поверхня форми не пошкодилася;
- оздоблювальна крихта (подрібнені горіхи, присипка);
- оздоблювальний крем.
Знову ж таки, у цьому немає особливої необхідності, сама паска не постраждає, оскільки вам не треба буде виймати його з паперової форми.
Відгуки про паперові форми
На думку домогосподарок, формочками з паперу дуже зручно і практично пекти паски, оскільки:
- сам матеріал не має жодного впливу на смакові якості паски, на відміну від форм з металу (особливо консервних банок, як свого часу);
- випічка в паперовій формочці має прекрасний і святковий зовнішній вигляд. І якщо у тесту є якісь недоліки, то вони приховані під цією обгорткою;
- вигідне рішення, оскільки формочки коштують дешево, а після готування мити їх не потрібно – знімаєте папір з паски та викидаєте.
Leave a Reply