Ароматный гуляш с говядиной и овощами

Час приготування: 150 хв. 388 ккал.

Вам знадобиться:

На 6 порцій:

– 500 г яловичини

– 3 ст. л. соняшникової олії

– 2 цибулини

– 1/2 ст. сметани

– 4 картоплини

– лавровий лист

– перець

– сіль

– 5 зубчиків часнику

– 2 моркви

– зелень

Порада: Щоб покращити смак страви, у посуд для тушкування можна покласти підсмажену цибулю та моркву, помідори чи томат-пасту, зелень, гриби, різні спеції. Смак гуляшу урізноманітнить кінза чи петрушка. Також можете додати шматочки свіжого чи сухого солодкого перцю.

Приготування:

1. М’ясо (краще вибирай задню ногу або лопатку) наріжте невеликими шматочками по 20-25 г, посолити, поперчити. Обсмажуйте до рум’яної скоринки. Виклади м’ясо в неглибокий посуд, залий водою або заздалегідь приготованим бульйоном, тушкувати до напівготовності.
2. Приготуй соус. Моркву, цибулю та картоплю поріж, окремо спасеруй. Потім з’єднай, додай томатну пасту, приправи, сметану, товчений часник. Залий соком, отриманим під час тушіння м’яса.
3. Залий м’ясо приготованим соусом та тушкуй на маленькому вогні під кришкою до готовності.
4. Готовий гуляш подавай гарячим, додавши дрібно посічену зелень та часникові грінки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.