Ароматный гуляш с говядиной и овощами

РЕЦЕПТ – Ароматний гуляш з яловичиною та овочами.

Рецепт гуляша з овочами та яловичиною. Гуляш називають pізнoвидом м’яcнoгo рагу, в яке додається бaгaтo цибулі, пaпpики, кapтoпля, шмaтoчки м’яca. Смачний і ароматний м’ясний гуляш зі свіжими овочами, хоч на обід, хоч на вечерю. 

Гуляш – це угорська страва, яка включає кусочки м’яса, часто яловичини, які тушкуються в томатному соусі з овочами.

Час приготування: 150 хв. 388 ккал. для 4-х осіб.

Вам знадобиться:

На 6 порцій:

  • 500 г. яловичини,
  • 3 ст. л. соняшникової олії,
  • 2 цибулини,
  • 1/2 ст. сметани,
  • 4 картоплини,
  • Лавровий лист,
  • Перець,
  • Сіль,
  • 5 зубчиків часнику,
  • 2 моркви,
  • Зелень за смаком.

Порада: Щоб покращити смак страви, у посуд для тушкування можна покласти підсмажену цибулю та моркву, помідори чи томат-пасту, зелень, гриби, різні спеції. Смак гуляшу урізноманітнить кінза чи петрушка. Також можете додати шматочки свіжого чи сухого солодкого перцю.

Приготування страви:

1. М’ясо (краще вибирай задню ногу або лопатку) наріжте невеликими шматочками по 20-25 г, посолити, поперчити. Обсмажуйте до рум’яної скоринки. Виклади м’ясо в неглибокий посуд, залий водою або заздалегідь приготованим бульйоном, тушкувати до напівготовності.

2. Приготуй соус. Моркву, цибулю та картоплю поріж, окремо спасеруй. Потім з’єднай, додай томатну пасту, приправи, сметану, товчений часник. Залий соком, отриманим під час тушіння м’яса.

3. Залий м’ясо приготованим соусом та тушкуй на маленькому вогні під кришкою до готовності.

4. Готовий гуляш подавай гарячим, додавши дрібно посічену зелень та часникові грінки.