Пирожки-лепешки с картофелем и сыромРЕЦЕПТ – Пиріжки-коржики з картоплею та сиром.

Смачні пиріжки-коржики з картоплею та сиром. Незабутній смак. Прості у приготуванні. У гарячому вигляді вони просто тікають зі столу. Коржики із картоплі із сиром і зеленню можна приготувати як на сковороді, так і в духовці, або навіть в мультиварці на режимі «Випічка».

Час приготування: 40 хвилин для 3-х людей.

Інгредієнти:

  • Сир твердий – 100 грамів,
  • Цибулина – 1 штука,
  • Зелень – 1 пучок,
  • Картопля – 700 грамів,
  • Яйця – 2 штуки,
  • Борошно – 1 склянка,
  • Сіль – 1 щіпка до смаку,
  • Кефір жирністю 2,5% – 1 склянка.

Приготування страви:

1. Ставимо відварювати очищену картоплю, щоб приготувати м’яту картоплю для начинки. Смажимо дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору, кладемо її в картоплю. Додаємо зелень і тертий сир, зелень до смаку і все ретельно перемішуємо. Начинка готова.

2.  Замішуємо прісне тісто з борошна, 2-є яєць та склянка кефіру. Додайте сіль до смаку. Тісто замішуємо, розрізаємо його на кружечки, качалкою розкочуємо кожен кружечок.

3. Кладемо начинку, ліпимо пиріжок, краї защипнемо, а потім притискаємо пиріжок з двох сторін так, щоб вийшов коржик.

4.  Готові коржики обсмажуємо на сковорідці з двох сторін до утворення хрусткої скоринки.

5.  Приятного аппетита!