Риба має бути присутня в раціоні, як мінімум один раз на тижденьДієтологи впевнені: риба та морепродукти мають бути присутніми в раціоні будь-якої людини, як мінімум один раз на тиждень.

Старше покоління ще пам’ятає «рибні дні» в їдальнях та інших радянських закладах громадського харчування, коли в якості основної страви подавалися рибні котлети або тюфтельки.

Насправді такий вибір страв робився не випадково, він ґрунтується на рекомендаціях щодо забезпечення правильного харчування для робітничого класу. Так чи інакше, риба має бути присутня в меню будь-якої родини. Пропонуємо урізноманітнити свій рибний стіл запеченим лососем — дуже смачною стравою.

Запечений лосось — це джерело жирних кислот, мікроелементів та йоду, які необхідні для правильного функціонування ендокринної системи, серця, судин та підтримки кісткових тканин. Запікають лосось у духовці, що дає змогу знизити загальну калорійність страви. Якщо немає прожарювання, значить страву потрібно вважати дієтичною. 

Риба має бути присутня в раціоні, як мінімум один раз на тижденьМожна брати для користі будь-яку морську рибу із сімейства лососевих: горбушу, нерку, сиг, кету, чавича, форелі. Також дуже добре виходить сьомга в духовці, адже лососеві ідеально підходять для приготування святкової страви до особливої нагоди. Вибирайте найзручніший варіант, орієнтуючись на свій смак чи бюджет.

Лосось у духовці, виходить із красивою блискучою скоринкою та має солодкі, але не нудотні нотки.