Квашені яблука в банках на зиму без стерилізаціїРЕЦЕПТ – Мочені яблука в банках на зиму без стерилізації.

Мочені, або квашені яблука стануть справжнім відкриттям для закуски на буденний чи святковий стіл. Готувати їх простота легко, а головне – швидко. Мочені яблука нагадують смак дитинства. Це дуже простий та смачний десерт. Сподобається всім дорослим та навіть дітям.

Час приготування: 3 доби, для 2-х трьох літрових банок.

Інгредієнти:

  • Яблука – 5 кг.,
  • Листя смородини – 3-5 шт.,
  • Вода питна – 5 л.,
  • Цукор – 200 гр.
  • Сіль – 1 ст. л.

Приготування страви:

1. В каструлю налийте воду, додайте сіль та цукор. Дайте закипіти та зніміть з вогню.

2. Банки простерилізуйте, на дно покладіть по 2 листи смородини, а потім яблука.

3. Викладіть шарами до верху банки, залийте маринадом та закатайте кришками.

4. Зберігайте протягом 3 днів при кімнатній температурі, а потім переставте в прохолодне місце.

5 Яблука також можна замочити у відрі під гнітом.

Смачного!