Квашені яблука в банках на зиму без стерилізації
РЕЦЕПТ – Мочені яблука в банках на зиму без стерилізації.
Мочені, або квашені яблука стануть справжнім відкриттям для закуски на буденний чи святковий стіл. Готувати їх простота легко, а головне – швидко. Мочені яблука нагадують смак дитинства. Це дуже простий та смачний десерт. Сподобається всім дорослим та навіть дітям.
Час приготування: 3 доби, для 2-х трьох літрових банок.
Інгредієнти:
- Яблука – 5 кг.,
- Листя смородини – 3-5 шт.,
- Вода питна – 5 л.,
- Цукор – 200 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
Приготування страви:
1. В каструлю налийте воду, додайте сіль та цукор. Дайте закипіти та зніміть з вогню.
2. Банки простерилізуйте, на дно покладіть по 2 листи смородини, а потім яблука.
3. Викладіть шарами до верху банки, залийте маринадом та закатайте кришками.
4. Зберігайте протягом 3 днів при кімнатній температурі, а потім переставте в прохолодне місце.
5 Яблука також можна замочити у відрі під гнітом.
Смачного!
Leave a Reply