Пивний суп Елеброд
РЕЦЕПТ – Пивний суп Елеброд.
Пивний суп – це скандинавська страва, яка зустрічається як в норвезькій, так і у шведській кухні, і більше нагадує густий напій з грінками.
Незважаючи на пиво, що має місце у його складі, як замінник традиційного бульйону, його спокійно можуть їсти і діти, оскільки алкоголь випаровується під час готування. Хмільний запах й присмак буде, але і тільки. При цьому вважається, що суп допомагає при нежиті та застуді.
Час приготування: 30 хвилин для 2-х осіб.
Інгредієнти:
- Пиво темне 0,5 л;
- Пиво світле 0,5 л;
- Борошно 1,5 ст. л;
- Молоко (жирність 2,5%) 50 мл;
- Яйця 4 шт;
- Сир 50 г;
- Цукор 1 ст. л;
- Сіль ;
- Цедра лимона або апельсина;
- Хліб для сухариків 4-5 скибочок.
Приготування страви:
1. У каструлю наливаємо пиво, додаємо цедру апельсина або лимона (за смаком). Доводимо пиво до кипіння на невеликому вогні.
2. Розігріваємо духовку до 150 градусів, нарізаємо хліб на невеликі квадрати і випікаємо 15 хвилин.
3. Наливаємо в окрему миску молоко, всипаємо половину борошна і ретельно перемішуємо до однорідної консистенції, після цього вливаємо у каструлю.
4. Додаємо сіль і цукор за смаком і розмішуємо.
5. Відокремлюємо білки яєць від жовтків. До білків додаємо решту борошна, перемішуємо і додаємо до супу.
6. Кип’ятити Елеброд 5 хвилин, помішуючи, потім зняти каструлю з вогню і додати збиті попередньо жовтки.
7. Даємо супу настоятися 5-8 хвилин.
8. Натираємо сир на маленькій тертці.
9. Готовий пивний суп прикрашаємо сухариками і натертим сиром.
Leave a Reply